Kırşehir Express Gazetesi

Başkan Ekicioğlu, Samsun’da Atatürk Anıtına yapılan saldırıyı kınadı

Başkan Ekicioğlu, Samsun’da Atatürk Anıtına yapılan saldırıyı kınadı
07 Şubat 2022 - 11:18

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Samsun’da Atatürk Anıtına yapılan saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı. Başkanımız Ekicioğlu, mesajında şunları ifade etti:

“Samsun’un İlkadım ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadele’yi başlatmak için kente ayak bastığı noktada bulunan Atatürk Anıtı yıkılmak istendi. Bu olay Cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarına çok şeyi anlatıyor. Atatürk Anıtı’nı yıkmaya teşebbüs eden bu alçak teşebbüsün nerelerden ve hangi emellerden destek aldığını hepimizin çok iyi anlaması ve değerlendirmesi gerekir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatmak, Heykellerine saldırmak, Anıtlarını tahrip etmek, Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını karalamak bu ülkede yapılabilecek en büyük ihanettir.

Bizlere ve gelecek nesillerimize ışık tutan Atatürk ilkelerinden ve devrimlerinden ayrılmayacağımız gibi bu ilkelerin bundan sonra da en büyük koruyucusu olmaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Samsun’da Atamızın Onur Anıtı’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, faillerinin en yakın zamanda cezalandırılmasını temenni ediyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.