Kırşehir Express Gazetesi

BAŞKAN EKİCİOĞLU TRAMVAY PROJESİNİ BASINA TANITTI

BAŞKAN EKİCİOĞLU TRAMVAY PROJESİNİ BASINA TANITTI
22 Ocak 2024 - 8:49

Başkan Ekicioğlu: Şehir içi ulaşımı kolaylaştıracak hızlı, konforlu ve güvenli bir ulaşım sistemi oluşturmayı hedefledik.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, milletvekilimiz Metin İlhan ile birlikte, 17 Ocak 2024 Çarşamba günü Ağalar Konağı’nda ilimiz medya temsilcileriyle bir araya gelerek Kırşehir’de yapmayı planladıkları Tramvay Projesi, güzergâhı ve alternatif sistemi (Raylı Sistem ya da Lastik Tekerlekli Sistem) hakkında bir sunum gerçekleştirdi ve medya temsilcilerimizin görüş ve önerilerini de aldı.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Selahattin Ekicioğlu, şehir içi ulaşımı kolaylaştıracak, hızlı, konforlu ve güvenli bir ulaşım sistemi oluşturmayı hedeflediklerini dile getirerek şunları söyledi:
“Belediyemizin öz kaynaklarını kullanarak toplu taşıma sistemini geliştirmek amacıyla çalışmalara başladık. Kentimizin her mahallesini ulaşılabilir kılmak amacıyla toplu taşımayı yaygınlaştırdık. Özel otobüsleri belediyemizin araç filosuna dahil ettik. Otobüslerin sefer sayısını artırmak, sefer saat aralığını genişletmek için çalışmalar gerçekleştirdik.
Ulaşım master planı hazırladık ve uygulamaya başladık. Dezavantajlı gruplar başta olmak üzere tüm vatandaşlar için erişilebilir toplu taşıma sistemi kurmak amacıyla gerekli düzenlemeleri yaptık. Kentimize akıllı duraklar yerleştirdik. Vayfi (WiFi) hizmeti sunulan duraklardan vatandaşların 7/24 yararlanmasını sağladık. “Engelsiz Taksi” (Hayata Engel Yok Hizmet Aracı) projesini hayata geçirdik. Engelli vatandaşlara yönelik ulaşım hizmetlerinin çeşitlendirilmesi ve daha kolay hâle getirilmesi hedefimize bir adım daha yaklaştık. Engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmeti sunuyoruz, talep doğrultusunda engelli vatandaşları kent dışına yine ücretsiz ulaştırıyoruz.
Hepinizin bildiği gibi kentimizin üstyapı sorunlarını çözdük. Sıcak asfalt ve statik kaplama çalışmaları yaptık. Ana arterlerde ve caddelerde trafik güvenliğini artıran önlemler aldık, bakım çalışmalarıyla kentimizi daha güvenli hâle getirdik ve daha modern bir görünümüne kavuşturduk. Kent merkezini akıllı ulaşım ağıyla donattık.
Önümüzdeki süreçte, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında tarih ve kültür şehri Kırşehir’imizde trafik yoğunluğunu azaltacak çalışmalara odaklanacağız. Kırşehir’in vizyonuna değer katacak olan Tramvay’ı da şehir içi ulaşıma entegre edecek projeyi hayata geçireceğiz. Oluşturacağımız ring hattı ve 12 istasyon ile hızlı ve güvenli ulaşımı sağlayacağız.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin proje hizmetlerinden, araştırma-geliştirme çalışmalarından sorumlu Metro A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gültekin’le görüştük ve çevre dostu elektrikli vagonlarla hizmet veren tramvay projesiyle ilgili fikir alışverişinde bulunduk.
Projemizin hayata geçmesiyle birlikte doğayla uyumlu, yeşili koruyan ve insan sağlığına dost ulaşım sistemi oluşturacağız. Toplu taşımayı teşvik ederek, bu sayede hava kirliliğini azaltacağız, enerji tasarrufu sağlayacağız ve de daha verimli bir ulaşım sistemi oluşturarak yine Anadolu’da örnek bir projeyi hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.