Kırşehir Express Gazetesi

BAŞKAN EKİCİOĞLU’DAN 101. YIL MESAJI

BAŞKAN EKİCİOĞLU’DAN 101. YIL MESAJI
22 Nisan 2021 - 16:19
Başkan Ekicioğlu 23 Nisan Bayramı mesajı yayınladı
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajında şunları söyledi:
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklarımıza bırakılan en değerli mirastır. 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıldönümü. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, bu topraklarda bağımsızlığın sembolü olarak 23 Nisan 1920’de kuruldu.
23 Nisan 1920, milletimizin, esaret zincirlerini kırarak tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kayıtsız şartsız kendi eline aldığı gündür.
101 yıl önce kurulan bu Meclis, işgale karşı direnen Anadolu’nun yoksul halkının kanıyla, canıyla yürüttüğü Milli Mücadele’nin simgesidir.
23 Nisan, aynı zamanda çocuklarımızın bayramıdır. Meclis’imizin kuruluş günü; Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Bu armağan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluğunun simgesidir. Çocuklarımıza sorumluyuz. Bu ülkede bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerini korumak; hukuk devletini geliştirmek ve vatanımızın çağdaş uygarlık seviyesinin de üstüne çıkmasını sağlamak hepimizin öncelikli görevi, sorumluluğudur.
Bu güzel ülkede çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla; kadınıyla, erkeğiyle hep birlikteyiz. Çoğulcu demokrasinin gelişmesi, hukuk devletinin güçlenmesi, ülkemizde huzurun ve kalkınmanın da teminatıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine 23 Nisan Bayramı armağan edilen çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, herkesin mutlu, huzurlu olduğu bir Türkiye’dir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.