Kırşehir Express Gazetesi

BAŞKAN EKİCİOĞLU’DAN BASINA VE KAMUOYUNA!

BAŞKAN EKİCİOĞLU’DAN BASINA VE KAMUOYUNA!
01 Nisan 2022 - 14:17

BAŞKAN EKİCİOĞLU: ALGI YANILTMASI YARATARAK ÜLKE YÖNETMEYE ÇALIŞANLARIN SONU GELMİŞTİR!
Hasan Aydoğan ve Şeyma Demir’in ortadan kaybolmaları ve çocuklarına ulaşamayan ailelerin, durumu polis ekiplerine bildirtilmeleri sonrası Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağbaşı Mahallesi, Ağbayır mevkisinde ormanda terk edilmiş otomobil ihbarı almış; İncelemede otomobilin Hasan Aydoğan’a ait olduğu belirlenmişti. Arama sonucu Şeyma Demir’in cansız bedenine ulaşılarak ve son yolculuğuna uğurlandı. Hasan Aydoğan’ı arama çalışmaları ise halen devam ediyor.
“SUÇ İŞLEYENLERİN EN AĞIR CEZAYI ÇEKMESİNİ İSTİYORUZ!”

Yaşanan bu acı olayın duyulmasının hemen ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, “Kentimizde hiç istenmeyen bir olay yaşandı. Bu olay hepimizi derinden üzdü. Bildiğiniz gibi suçu işleyen 2 kişi Belediyede güvenlik personeli. Hasan Aydoğan ve Şeyma Demir, arkadaşlarımızın çocukları oluyor. Bu acı olay sadece Kırşehir’i değil Türkiye’yi derinden sarstı. Bunun için acılı aileye başsağlığı diliyoruz. Suç işleyenlerin de en ağır cezayı çekmesini istiyoruz.

Bu masum insanların hiçbir suçu olmadan cinayete kurban gitmeleri de hepimizi derinden üzdü. Bunun için Türkiye’ye ve ailelere başsağlığı diliyoruz. Bu kişilerin belediye personeli olması bizi daha da derinden üzdü. Çünkü Kırşehir Belediyesi’nde 8 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan insanlardır.

İlimizde yaşanan Hasan Aydoğan ve Şeyma Demir cinayetine ilişkin olayın bazı medya kuruluşlarınca kamuoyu ile paylaşımı esnasında Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’nun adının geçirilmesi kamuoyunda yanlış yorumlamalara neden olabilecek ve olumsuz fiillere kapı aralayabilecek sonuçlar doğurabilecek talihsiz bir açıklamadır. Bunun yanı sıra şüphelilerden birisinin başkanın yeğeni olduğuna ilişkin açıklama tamamen gerçek dışıdır. CHP’li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun “yeğeni olduğu öğrenildi” ifadesi Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’nun kişilik haklarına saldırı niteliği taşımakta ve gerçek dışıdır. Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’nun konuyla ilişkilendirilmeye çalışılmasını ve yanlış yorumlara kapı aralanmasını içerecek açıklama ve haberleri şiddetle kınıyoruz.

KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU’NUN BASINA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMASIDIR:

Öncelikle bir kez daha, acımasız ve affedilemez bir şekilde, canlarına kıyılan Hasan Aydoğan ve Şeyma Demir kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu acı hepimizin acısıdır. Tüm Kırşehir’in başı sağolsun!

Yaşanan bu acı olay karşısında, daha Hasan Aydoğan’ın bedenine dahi ulaşılmadan, arama çalışmaları da sürüyorken böylesi bir açıklama yapma zorunda kaldığımız için üzüntümüzü dile getirmek isterim. Temennimiz kayıp gencimizin bir an önce bulunmasıdır.

“İNSANLARIN, AİLELERİN CENAZELERİNE ÜZÜLMELERİNE BİLE FIRSAT VERMEDİLER.”

Şehrimizde çok acı, elim bir cinayet işlendi ve ciğerimiz yandı. Şeyma Demir’in cenazesini toprağa verdik ancak Hasan Aydoğan’ın arama çalışmaları ise hâlâ devam ediyor. Gelinen noktada yaşanan bu olay ve cenazeler üzerinden rant elde etmeye çalışanlar olduğunu görüyoruz. İnsanların, ailelerin cenazelerine üzülmelerine bile fırsat vermediler.

Kırşehir Belediyesi’ndeki kurum içi değişiklikleri dizayn etmeye çalışanlar, kurum içi değişiklikler sizleri neden rahatsız ediyor. Birim müdürleri ve personelleri sizler mi atayacaksınız? Siyasi partileri dizayn etmeye çalışanlar şunu iyi bilmelidirler ki biz böylesi bir manipülasyona ve dizayn etme girişimlerine bugüne kadar müsaade etmedik ve bundan sonra da asla müsaade etmeyeceğiz.

Bu malum çete ve yandaşları Belediyede kendilerine rant sağlamalarının önü kesildiği için fütursuzca saldırmaya başlamışlardır. Kendileri yıllarca kamuyu soydukları için insanlarımız, halkımızın çöpte yiyecek arama durumuna düşmüş olmaları umurlarında olmamıştır.

BENİM KIRŞEHİR’DE BİR TANE YEĞENİM VAR VE O DA ÖZEL ÇALIŞIYOR.”

Cinayeti işleyen şahıslardan birinin yeğenim olduğu ifade ediliyor. Benim Kırşehir’de bir tane yeğenim var ve o da özel çalışıyor. Bana ve Belediyemize diş geçiremeyenler bu şekilde saldırarak Kırşehir Belediyesi’ni talan edebileceklerini sanıyorlar. Ancak biz, Kırşehir halkının Belediyesini kendi istek ve çıkarları doğrultusunda dizayn etmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu durumla ilgili değerlendirmeyi ve gereğini kamuoyumuzun takdirine bırakıyoruz.

Bu ülkeyi ve şehrimizi hırsızlara, yolsuzluk yapanlara asla ve asla bırakmayacağız. Devletin kurumlarını talan ettikleri için bugün yaşanan bu yoksulluklar sürüyor. Biz, hırsızların elde ettiklerini ve etmeye çalıştıklarını keserek Kırşehir halkının kullanımına sunuyoruz ve sunmaya da devam edeceğiz.

Merhum Cumhurbaşkanlarımızdan İsmet İnönü’nün “namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalıdırlar.”  sözü bizler için çok anlamlıdır. Kimi siyasiler teslim olabilirler ama Kırşehir halkının temsilcisi ve hizmetçisi olan bizleri asla teslim alamazlar. Biz bedel ödenecekse bunu biz ödeyeceğiz. Bu ve buna benzer çeteleri beslemiş olsaydık böylesi sorunlar yaşamayacaktık ama bizler “ver-kurtul” anlayışında ve mantığında değiliz.

Hatırlanacağı üzere daha önce de “Ekici” ya da “Ekicioğlu” soyadı; benimle alakası olmadığı halde benim amcaoğlum şeklinde gündeme getirilmeye çalışılmıştı. Bizleri tehdit etmeye çalışan şebeke Adliyede ve Emniyette sicili kabarık, madde bağımlısı birinin videosunu çekerek “Amcaoğlu” diyerek yayınlayan aynı şebekedir. Bu tür girişimler ve asılsız karalamalar bizleri yolumuzdan asla geri döndürmeyecek ve bir adım dahi geri adım atmadan çetelerin-şebekelerin üzerine gitmeye devam edeceğiz.

Çalışmadan, üretmeden bu bankamatikçilik yapan insanları uzaklaştırdığımız için rahatsızlık duyuluyor. Bu ekiplerin içinde yer alan ve hâlâ bankamatikçilik yapmak isteyenler var. Bunları da gayet ciddi bir şekilde değerlendiriyoruz.

Ve gelinen noktada, yaşanan bu olay bağlamında  “akaryakıt” haberi ve olayıyla ilgili de kamuoyumuzun bilgilendirilmesini isterim. Adı geçen 4 şahsın mazot hırsızlığı ile ilgili iç soruşturmaları 16 Mart’ta başlatılmış ve 24 Mart’ta da Hukuk birimimize intikal ettirilmiş; 28 Mart’ta da Adli makamlara intikal ettirilmiştir.

DEĞERLİ KAMUOYUMUZ, SEVGİLİ HEMŞEHRİLERİM!

ASILSIZ KARALAMA PEŞİNDE OLANLAR YASALAR ÇERÇEVESİNDE HESABINI VERECEKLERİDİR.

Hiç kimse bu toplumun bileşenleri olarak bizleri karanlık odalarda, trol hesaplarla kendilerince ayar vererek ve ölen iki gencimiz-canımız üzerinden planlar kurarak ayrıştıramaz. Kimsenin gözü arkada kalmasın. Bu vahşi cinayeti işleyenler en ağır cezaya çarptırılacaklardır. Ancak, ne acıdır ki daha diğer gencimizin bedenine bile ulaşılmadan yaşanan olayın bu şekilde istismar edilerek siyasi rant elde edilmesini hiçbir vicdan da kabul etmeyecektir.

Milletvekilimiz Metin İlhan ve CHP İl Başkanımız Baran Genç’le birlikte acı ailemize taziyelerimizi de ilettik. Ayrıca gençlerimizin arama çalışmalarında da şahsen bulunduk.

Hasan Aydoğan ve Şeyma Demir kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Kırşehirli hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum. Şu unutulmasın ki asılsız karalama peşinde olanlar yasalar çerçevesinde hesabını verecekleridir.

TEHDİT VE ŞANTAJLARA HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ!

Bazı medya organlarında Belediyede hırsızlık olduğunu iddia eden şahıs ve şahıslarla ilgili de kamuoyumuzun bilgi sahibi olması amacıyla kısa bilgi vermek isteriz:

Malum bir şahıs Belediyede hırsızlık yapıldığını ihbar ettiği için işine son verildiği söylüyor. Söz konusu açıklamayı yapan şahıs kayıtlarda (belgesi mevcuttur) 329 gün rapor alıp işe gelmeyen bir bankamatikçidir. Bu tür açıklamaları fırsat bilen bankamatikçilere asla müsaade etmedik ve etmeyeceğiz. Daha önce de belirttiğimiz gibi Mezarlıklar Müdürlüğündeki 2 bidon mazot hırsızlığı olayıyla ilgili olarak iç soruşturma tamamlanmış ve olay Hukuk birimimizin de işlemi doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirilmiştir. Kirli bir siyaset oyunuyla “işten atıldım” iddiası doğru değildir. Bizler için Kamunun ve Kırşehir halkının çıkarı her şeyin üzerindedir. Tehdit ve şantajlara hiçbir zaman boyun eğmeyeceğimizi bildirerek tüm Kırşehirli hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum.

SELAHATTİN EKİCİOĞLU

KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.