Kırşehir Express Gazetesi

BAŞKANI EKİCİOĞLU’NDAN 99. YIL MESAJI

BAŞKANI EKİCİOĞLU’NDAN 99. YIL MESAJI
27 Ekim 2022 - 12:05

BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN EKİCİOĞLU: CUMHURİYETİN İLANININ 99. YILINI KUTLAMANIN ONURU, GURURU VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ!

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şunları ifade etti:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk komutasında, Anadolu halkının çetin ve zor şartlar altında büyük bir kararlılık ve azimle verdiği kurtuluş mücadelesinin ardından eşitliğin, özgürlüğün ve adaletin teminatı olan Cumhuriyetin ilanının 99. yılını kutlamanın onuru, gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

99 yıldır Cumhuriyetin bizlere sunduğu kazanımlarımızı korumak, bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlayan değerlerimizi yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak sonraki nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirasımız olacaktır.

Cumhuriyetimizi yaşatmak, yöneteni ve yönetileniyle herkesin sorumluluklarını hiçbir kuşkuya yer bırakmadan yerine getirmesiyle başarılabilecek bir hedeftir. Bu anlamda, hepimiz büyük bir kararlılıkla ülkemiz ve Cumhuriyetimiz adına sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Cumhuriyet’in coşkusunu yaşatmak ve Cumhuriyet bilincini gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur.

Kadını, erkeği, yaşlısı ve genciyle dönemin türlü imkânsızlıklarına rağmen inançla, inatla verilen zorlu mücadelenin ardından kurulan Cumhuriyet ve onun değerleri, bizleri özgürlük, adalet ve demokrasi ile bütünleştiren bir köprü; çağdaş dünyaya açılan büyük bir kapı olmuştur.

Egemenliğin asıl sahibi olan halkımızın, fikirlerini özgürce ifade ettiği, laiklik ilkesinin ışığında, hukukun üstünlüğü ile adaletin teminat altına alındığı; din, dil, ırk ayrımı gözetilmeksizin, demokratik ilkeler doğrultusunda herkesin ortak iradesiyle oluşturduğu, eşit ve özgür yaşamın teminatı Cumhuriyetimizden ve onun kazanımlarından asla ödün vermeyeceğiz.

Aynı zamanda Dünyaya örnek bir Kültür Devrimi de olan Cumhuriyetimiz, gaflet ve dalalet içinde olanların anlayamayacakları, Emperyalizme karşı verilen bağımsızlık ve demokrasi mücadelesinde; alfabemizle, dilimizle, düşünce sisteminin gelecek kuşaklarımıza anlatılmasındaki bilimsel ve kararlı tavrıyla; kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkının birçok Avrupa ülkesinden bile önce verilmesiyle, Laiklik ilkesiyle ve benzeri birçok konuda Dünyaya örnek olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, dünyaya örnek büyük bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu eşsiz mirası bırakan herkesi saygı ve rahmetle anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.