Kırşehir Express Gazetesi

BEELEDİYE BAŞKANI EKİCİOĞLU’NDAN KAMUOYUNA

BEELEDİYE BAŞKANI EKİCİOĞLU’NDAN KAMUOYUNA
28 Şubat 2024 - 11:46

Başkan Ekicioğlu: Ak Partili arkadaşlara buradan sesleniyorum; Size söz, 1 Nisan sabahı bu yalancıdan, bu iftiracıdan siz de kurtulmuş olacaksınız. Hepinize saygılar sunuyorum!

Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal’ın, 26 Şubat 2024 Pazartesi günü sosyal medya hesabından bir açıklamasının ardından, belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu bir kamuoyu açıklamasında bulundu. Kırşehir Belediyesi tarafından şeffaf bir şekilde EKAP üzerinden yapıldığı ifade edilen ihalelerle ilgili olarak kamuoyunu yanlış bilgilendirme yoluna gidildiği ve kasıtlı bir algı yaratma gayreti içerisine girildiği belirtilen KAMUOYU açıklamasında, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları söyledi:

“Değerli hemşehrilerim, bu zorunlu açıklamayı sizlerden özür dileyerek yapmak zorunda kaldık. AK Parti il başkanının aslı astarı olmayan şahsıma dönük ithamlarda bulunduğunu sosyal medyasından öğrenmiş buluyorum. Özellikle “trol” ve “yandaş” hesaplardan bunların paylaşıldığını görüyoruz.

Şehiriçi Minibüs Terminali ve Küçük Ölçekli Hal Binası ile ilgili bir takım, sanki yolsuzluk varmış gibi, hırsızlık varmış gibi “çamur at izi kalsın” mantığı ile iftiraya yönelik bir açıklama yapmıştır.

Zamanında söyledik, “bu sürece girdiğimizde bunlar hep olacak, iftira olacak yalan olacak.” diye. Özellikle ar damarı çatlamış il başkanımızın yalan ve iftiraya dayalı bu açıklamalarını üzüntüyle öğrenmiş buluyorum.

Bırakın sokağı, bu yalan ve iftira ile çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız? İftirayla, yalanla siyaset yapmanın Kırşehir’e hiçbir zaman yakışmadığını görüyoruz. Binlerce yıllık bir tarihimiz olan Kırşehir’de demokrasi gazisi şehrimize yakışmıyor. Bu demokrasi kültürünü biz, özellikle seçim süreçlerinde, iftiraya dayalı değil, projeye dayalı, hizmete dayalı siyaset yapılmasından yanayız.

Oysaki İl Başkanının açıklamaları gerçekten de Kırşehir’e yakışmayan ve “çamur at izi kalsın” mantığıyla yola çıktığını görüyoruz. Şehiriçi Minibüs Terminalinin ihalesi 17 Ağustos 2020 tarihinde Açık İhale Usulü ile yapılmıştır. Teklif veren dört adet firmadan. arasında en uygun fiyatı vererek şartları sağlayan firma olan; Özenel İnşaat Taahhüt Ticaret Lt. Şti. ihaleyi almaya hak kazanmıştır.

Kılıçlıköprü Deresi Regreasyon Alanı Yapım İşi 2023 tarihinde yapılmış ve 21.08.2023 tarihinde EKAP üzerinden Yine Açık İhale Usulü ile yapılmış ve teklif veren firma olmadığından dolayı ihale iptal olmuştur.

Tekrar ikinci ihale; Kılıçlıköprü Deresi Rekreasyon Alanı 1. Etap Yapım İşi için ise 2023 yılında tekrar ihale yapılmış ve 18.10.2023 tarihinde EKAP üzerinden Açık İhale Usulü ile yapılmış ve bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin yaklaşık maliyetinin çok üzerinde olması ve tek katılımcı olması nedeniyle de ihale iptal edilmiştir.

Üçüncü ihalemiz Kılıçlıköprü Peyzaj Düzenlemesi 1. Etap Yapım İşi ise 28.11.2023 tarihinde yine EKAP üzerinden Açık İhale Usulü ile yapılmış ve katılan iki firmanın en avantajlı teklifi veren Egeteknik İnşaat Taahhüt Tic. Ltd. Şti’ye verilmiştir. İkinci teklifi veren firma ile arasında 24 Milyon TL fark vardır. Oysaki ihale EKAP üzerinden Açık İhale Usulü ile; ne çok düşük ne de çok fazla verildiği zaman sorgulamaya tabidir.

Kırşehir Belediyesi Küçük Ölçekli Hal Binası Yapım İşi ise Şehiriçi Minibüs Terminali’nden 1 yıl sonra ihaleye çıkmış; 11.08.2022 tarihinde yine EKAP üzerinden Açık İhale Usulü ile yapılmış ve firma işi yüzde 70’e yakın tamamlamasına rağmen Firma, piyasa koşullarından, ülkenin geldiği koşullardan; ülke iyi yönetilmediği için iflas etmişler ve her iki firma da teminatını yakarak bu işleri bırakmışlardır.

Oysaki bizim ihalelerimiz, EKAP üzerinden, Türkiye’nin dört bir yanından, örneğin Kervansaray Mahallesindeki GES; 3,6 mWA’lık Güneş Enerji Santralimiz 23.06.2022 tarihinde ihaleye çıkmış ve ihaleye giren olmadığı için iptal edilmiştir.

İhalelerin aynı il adresine paslandığını söylüyor bu il başkanı. Oysaki biz Türkiye’nin dört bir yanından ihaleyle ürün alıyoruz. Örneğin 21.09.2021 tarihli Boru ve Boru Teknik ekipmanlarıyla ilgili altyapı malzemeleri ihalesini, Erzurum’da bir firma almıştır. Şu anda aldığımız firma İstanbul firmasıdır. Bir firmamız Mehmet Çavuş ve Kervansaray Parkı’nı yapıyor; Ankara Firmasıdır.

Buradan şunu söylemek istiyorum;

Türkiye’nin dört bir yanından EKAP üzerinden Açık İhale Usulü ile yapılan ihaleleri sanki kapalı bir ihale ve yandaşa bir şey paslıyormuş gibi söylemek gerçekten “çamur at izi kalsın” mantığını, Kırşehir halkının bunun ne olduğunu daha iyi değerlendirdiğine inanıyoruz. Oysaki devletin bütün imkânları ellerinde. Varsa bir suç, Savcılığa Suç Duyurusunda bulunmalarını tavsiye ederim. Yok, öyle bir şeye inanmıyorsan Mülkiye Müfettişlerini çağırıp bu ihaleleri araştırmalarını istiyoruz. Üç ay önce Mülkiye Müfettişleri geldi, her yıl da Sayıştaycılar geliyor ve buraları, bizleri denetleyip gidiyor.
Ülkenin geldiği ekonomik koşulları tartışmak yerine sanki Belediye Başkanını başka bir zemine çekip tartışma konusu yapmak istiyorlar.
Ak Partili arkadaşlara buradan sesleniyorum;
Size söz, 1 Nisan sabahı bu yalancıdan, bu iftiracıdan siz de kurtulmuş olacaksınız. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.