Kırşehir Express Gazetesi

Belediyeden “Eğitime Engel” haberine sert tepki

Belediyeden “Eğitime Engel” haberine sert tepki
12 Eylül 2022 - 9:05

Kırşehir Belediyesi Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 1 Eylül 2022 tarihinde Ahi Tv tarafından “Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’den Eğitime Engel” başlığıyla verilen ve gerçekle hiçbir alakası bulunmadığı ifade edilen haberle ilgili kamuoyuna açıklaması yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bilindiği üzere Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu, göreve geldiklerinde Kırşehir Belediyesi olarak ilimizin her alanda planlı bir şekilde gelişimi noktasında tüm ekibiyle birlikte çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.

Yapılan tüm çalışmalar İmar Planı ve Mevzuatlara uygun bir şekilde yapılmakta olup, hiçbir şahsa ve kuruma da ayrıcalıklı davranılmamaktadır. Söz konusu haberde ifade edilen; “CHP ve İyi Parti’li Başkan ve Yardımcıları aldıkları bir kararla Ahi Sürücü Kursu’nun eğitim faaliyetini engellemeye çalışıyorlar. 25 yıldır aynı bina ve sokakta eğitim faaliyetlerini sürdüren Ahi Sürücü Kursu’nun eğitim faaliyetleri maalesef CHP ve İP’li Başkan ve Yardımcıları tarafından sokak girişi kapattırılarak eğitim faaliyetleri engellenmeye çalışılmaktadır.” denilmektedir.

Kırşehir Belediyesi, halkımızın da çok yakından takip ettiği üzere ilimizde daha önceden girilmemiş cadde ve yollarda İmar Planlarına uygun bir şekilde çalışmalarını yapmakta ve bu çalışmalar da kamuoyumuz tarafından ilgi ve takdirle karşılanmaktadır.

Söz konusu haberde de, ilgili yere istinaden ifade edildiği üzere; 25 yıldır düzenlemesi yapılmamış; iki binanın çekme mesafeleri üzerinde bulunan ve yol olmayan bir yerin, Kırşehir Belediyesi’nin İmar Planına ve mevzuata uygun bir şekilde düzenlenmesi sonucu “Sürücü Kursu’nun eğitim faaliyeti engelleniyor” diyerek kamuoyunu yanıltmaya çalışanları ise yine kamuoyunun takdirine havale ediyoruz.

1282/10 ve 15812/11 nolu parseller arasında bulunan, iki bina arasındaki çekme mesafesi verdiğimiz görselde de anlaşıldığı üzere yol değildir ve Kırşehir Belediyesi de Kırşehir’in İmar Planına uygun bir şekilde yapılaşması için yapılması gerekenleri yapmakta; yolları ve kaldırımları iyileştirerek yine halkımızın kullanımına sunmaktadır.

Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu, daha geçtiğimiz günlerde (2 Eylül 2022 Cuma günü), TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Kırşehir Temsilciliği ile; sağlıklı kentleşme, toplumcu yerel yönetim, nitelikli inşaat mühendisliği, kültürel, tarihi ve doğal çevre varlıklarının yaşatılarak korunması ve geliştirilmesi için teknik, kültürel, toplumsal dayanışma ve işbirliği protokolü imzalamış ve Kırşehir’in İmar Planına ve mevzuatlara uygun sağlıklı yapılaşmasına verdiği önemi tüm kamuoyuyla paylaşmıştır.

Hatırlanacağı üzere, 2019 yılı Aralık ayında Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kırşehir Temsilciliği arasında imzalan protokolle sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık hizmetlerinin meslek odaları ile yerel yönetim arasında teknik işbirliği sağlamak, katılımcı bir sürecin inşasını hayata geçirmek ve mimarlık kültürünün toplumla buluşması, doğal kültürel varlıklarımıza sahip çıkarak dayanışma içerisinde yerine getirmelerinin kurallarını belirlemek için çalışma başlatmıştı.

Yıllardır yapılmayanları yapan; verilmeyen hizmetleri veren Kırşehir Belediyesi’nin çalışmalarından kendi kişisel kullanım alanları engellendi diyerek rahatsız olanlar, halkımızın hakkı olan İmar Planı ve mevzuatlar çerçevesinde yapılan çalışmalardan de elbette rahatsız olacaklardır.

Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun her zaman dile getirdiği gibi, kamu mallarının kişisel çıkarlar doğrultusunda kullanılmasına ve talan edilmesine bugüne kadar izin verilmediği gibi, bundan sonra da izin verilmeyecektir. 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana kimseye imtiyazlı davranılmadığı gibi bundan sonra da davranılmayacaktır. 30 yıldır tehditle iş yaptıranlar; Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu döneminde işlerin böyle yürümeyeceğini görmüşlerdir. Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu kimsenin siyasal ve parasal gücüne imtiyaz tanımadan bundan sonra da Kırşehir halkının çıkarları doğrultusunda doğru olanı yapmaya devam edecektir. Kişisel çıkarlar değil, toplumsal çıkarlar her zaman gözetilecektir.

Kırşehir kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.