Kırşehir Express Gazetesi

CACABEY MAYDANI LEMAN SAM KONSERİ’NDE 10 BİNİ AŞTI

CACABEY MAYDANI LEMAN SAM KONSERİ’NDE 10 BİNİ AŞTI
31 Ağustos 2023 - 10:49

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI RESMÎ PROGRAMLARINA KATILDIKLARI GÖZLENEN KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN İLE CHP İL-İLÇE YÖNETİMLERİNİN, FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ VE CACABEY MEYDANI’NDAKİ LEMAN SAM KONSERİNE KATILMAMALARI DİKKATLERDEN KAÇMADI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılı nedeniyle Kırşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü saat 20.00’da Cacabey Meydanı’nda ücretsiz Leman Sam Konseri verildi. Konser için gelen Kırşehirliler Cacabey Meydanı’na sığmadı

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Boztepe Belediye Başkanı Hüseyin Takan, Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyelerimiz ve binlerce hemşehrimiz ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 101. yılını Leman Sam konseri ile coşkulu bir şekilde kutladık.
Cacabey Meydanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılı deneniyle Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve hemşehrilerimiz tarafından yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Leman Sam Konseri büyük beğeni topladı.
Konser Öncesi Fener Alayı Yürüyüşüne katılan Başkanı Ekicioğlu, Atatürk Anıtı önünde yapılan Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Jandarma Gazinosu’ndaki Kabul Törenine de katıldı. Resepsiyonun ardından Cacabey Meydanı’ndaki Leman Sam Konserine katılan Başkan Ekicioğlu, Leman Sam’a plaket takdimi sırasında yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:
“Değerli sanatçımız Leman Sam’a çok teşekkür ediyoruz; sağlık sorunlarına rağmen verdiği sözün arkasında duruğu için. Özellikle böylesi sanatçılarımız, Neşet Ertaşlar, Mahzuni Şerifler, Musa Eroğlular, Arif Sağlar, Onur Akınlar, Leman Samlar gerçekten “tuhaf” (önemli) insanlar.
Cumhuriyetin 100. Yılında bu meydanlarda Onuncu Yıl Marşı’nı, İzmir Marşı’nı dinleyenler, rahatsız olanlar az da olsa oldu ama bundan sonra daha nice 100 yıllar çocuklarımız, torunlarımız bu türküleri, şarkıları, marşları değerli sanatçılarımızla birlikte bu meydanlarda dinlemeye ve söylemeye devam edecekler.
Değerli sanatçımız baston desteği için sizlerden müsaade istedi; Neşet Ertaş da ceketini çıkarmak için sizlerden müsaade isterdi. “Tuhaf” bir yapı. Devlet Sanatçılığı veriyorlar ve kabul etmiyor. Neden “Tuhaf”lar? Kırşehir muhalif bir kent. Moğollardan bu tarafa Anadolu Erenlerinin merkezi tarih ve kültür şehri. Ahi Evran-ı Veli, Moğollara karşı savaşarak can verdi. Bizler de Kırşehir’de onun torunlarıyız. Kızılırmak havzasında Kılıçözü Deresinin bulunduğu bu topraklarda Anadolu Erenleri mesken edinmişler; Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Ahi Evran-ı Veli’nin; son kuşakta Pir Sultan’ın çocukları, torunları Muharrem Ertaşlar, Çekiç Aliler, Hacı Taşanlar.
Demek ki muhalif olununca sanatçı olunuyor; takla atınca saray soytarısı. Kırşehir bu akşam önemli tarihi günlerinden birini daha yaşıyor. Bu meydan sanatsal faaliyetlerde ve konserlerde her zaman dolar. Siyasetçilerin dolduramadıkları yeri bir sanatçı doldurabiliyorsa demek ki bu kentin kimliğinde bir özellik var. Sevgili Leman Sam da bu anlamlı günde bizlerle olduğu için teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.