Kırşehir Express Gazetesi

CACABEY MEYDANI’NDAKİ CUMHURİYET KONSERİNE YOĞUN İLGİ VARDI

CACABEY MEYDANI’NDAKİ CUMHURİYET KONSERİNE YOĞUN İLGİ VARDI
31 Ekim 2022 - 9:00

BAŞKAN EKİCİOĞLU: CUMHURİYETİ KORUMAK, KOLLAMAK, İLKELERİNİ YAŞATMAK; ATATÜRK’ÜN DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR!

Kırşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen konserde Aysel Yakupoğlu ve Onur Akın sahne aldı; Cumhuriyet sevdalıları Cacabey Meydanı’na sığmadı

29 Ekim 2022 Cumartesi günü Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve saat 18:00’da başlayan Cumhuriyet Bayramı Konseri, Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirildi.
Konser öncesi Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu sahne aldı. Daha sonra Aysel Yakupoğlu, sevilen eserleri ile Kırşehir yöresine ait Türküleri okudu. Aysel Yakupoğlu’na günün anısına plaketini Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz takdim etti.
Saat 19:00’da Askerlik Şubesi Önünden Cacabey Meydanı’na kadar yapılan Fener Alayına katılan Başkan Ekicioğlu, Vali H. Mete Buhara tarafından Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde verilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Törenine de katıldı.
Aysel Yakupoğlu konserinin ardından sanatçı Onur Akın da sahne alarak kendi eserlerini seslendirdi. Onur Akın, Kırşehirlilerle ikinci kez buluşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na teşekkür etti.
Onur Akın’a günün anısına plaketini Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ile birlikte takdim eden Belediye Başkanı Ekicioğlu, “Cacabey Meydanı yine tarihi günlerinden birimi yaşıyor. Sizlere borcunuz var. Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatmak toplumsal görevimiz. Sanatçımız Onur Akın konserinde bu coşkulu kalabalığı görmek bizleri mutlu ediyor. Bayramınız kutlu olsun 100. Yılda da bu coşkuyu hep birlikte yaşatacağız.” dedi.
Kırşehir milletvekili Metin İlhan ise konuşmasında “Cumhuriyet bize egemenliği verdi. Bu kazanımları kaybetmemek için bu alanlara sahip çıkıyoruz. Bu ülkeyi hiçbir zaman tek adama bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Bayramı konserine vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.