Kırşehir Express Gazetesi

CHP İL VE İLÇE BAŞKANLIĞI’NDAN ATATÜRK’Ü ANMA AÇIKLAMASI

CHP İL VE İLÇE BAŞKANLIĞI’NDAN ATATÜRK’Ü ANMA AÇIKLAMASI
09 Kasım 2020 - 13:35

CHP İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü deneniyle ortak bir açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar ifade edildi:

Yaşadığı dönemde emperyalist, sömürgeci, yayılmacı güçlere karşı vermiş olduğu mücadele ve zafer ile ezilen sömürülen bir çok ülkeye millete umut ve yol gösterici olmuş olan Atatürk öyle büyük bir insandı ki ölümünden bunca yıl geçmesine rağmen hala insanlara, topluluklara, uluslara, ülkelere, insanlığa yol gösterebiliyor ışık olabiliyor. Eminim ki yüzlerce yıl sonra dahi aynen günümüzdeki insanları etkileyen antik felsefeciler gibi insanları etkilemeye devam edecektir.

Atatürk’ün yaşam hikayesi bir kurgu değil bir gerçektir. Hiç kimsenin bu gerçeği değiştirme çabasının başarıya ulaşmayacağı bilinmelidir. Atatürk elinde hemen hemen hiç imkan yokken, tüm Anadolu büyük bir umutsuzluğa düşmüş iken kendisine inananlarla beraber tarihin gördüğü en büyük örgütlenmeleri gerçekleştirmiş ve bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağlamıştır.

Kurmuş olduğun demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ ni ebediyete kadar yaşatacağımızı, ilke ve devrimlerinin yılmaz koruyucuları olacağımızı bir kez daha ifade eder, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyeye getireceğimize manevi huzurunda söz veririz.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.