Kırşehir Express Gazetesi

Ekicioğlu, Atatürk’ün Kırşehir’e Gelişinin 104. yıl dönümü programına katıldı

Ekicioğlu, Atatürk’ün Kırşehir’e Gelişinin 104. yıl dönümü programına katıldı
25 Aralık 2023 - 13:52

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Vali H. Mete Buhara ve milletvekilimiz Metin İlhan ile birlikte Cacabey Meydanı ve Gazi Parkı’nda düzenlenen, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 104. yıl dönümü programına katıldı.

Başkan Ekicioğlu: Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki Temsil Heyeti üyelerinin, milli mücadele ruhunu tüm Anadolu’ya yaymak amacıyla Ankara’ya giderken, 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir’e gelişlerinin 104. Yılı nedeniyle 24 Aralık 2023 Pazar günü saat 10.30’da Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına Valilik ve Belediye Başkanlığı Çelenkleri sunuldu.
Saat 10.45’te ise Kılıçlı Köprüsü – Gazi Parkı Güzergâhında Atatürk Koşusu gerçekleştirildi. Kaleden üç Pare Top Atışını takiben Gazi Parkı’nda Tarih Öğretmeni Recai Yağmur tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehirli Gençler Derneği Anı Defterine Yazdığı Metnin Okunmasını takiben Gençliğin Atatürk’e Cevabının okunması yapıldı ve Ödül Töreni ile program son buldu.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.