Kırşehir Express Gazetesi

Geleneksel Gurbetçi Şenliği yapılacak

Geleneksel Gurbetçi Şenliği yapılacak
31 Temmuz 2023 - 15:49

İlki geçtiğimiz yıl 1-2 Ağustos tarihlerinde yapılan Gurbetçi Şenliğinin ikincisi 8-9-10 Ağustos 2023 tarihinde Cacabey Meydanı’nda yapılacak

Kırşehir Kent Konseyi işbirliği ile yapılacak olan Kadın Emek Pazarı ise yine Cacabey Meydanı’nda 4-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: Belediyeler sadece yol, su, kaldırım ve temizlik hizmeti veren kurumlar değildir. Bunlar elbette Belediyelerin zaten yapması gereken asli görevlerdir. Belediyeler aynı zamanda halkın sosyal, kültürel ve sanatsal değerlerden beslenmesi için proje ve organizasyonlar üreten yerler olmalıdır.

Kırşehir Belediyesi tarafından, gurbetçi hemşehrilerimizin izin-tatil dönemleri de göz önüne alınarak hazırlanan Gurbetçi Şenliği 8-9-10 Ağustos 2023 tarihlerinde Cacabey Meydanı’nda yapılacak. Ücretsiz olan programlar saat 19:30’da başlayacak.
Kırşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Cacabey Meydanı’nda 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde ücretsiz olarak organize edilen Gurbetçi Şenliği’nin 2.’sinde üç Gün boyunca yine ücretsiz konserler verilecek.
2. Geleneksel Gurbetçi Şenliği ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:
“Bildiği üzere Müzik Şehri denilince artık Dünyanın her yerinde Şirin Kırşehir’imizin adı anılıyor.
Kırşehir’imizin, Müzik alanındaki Dünya şehirlerinde yapılan tüm müzik içerikli etkinlikler kapsamında, 49 UNESCO Müzik Şehri arasından sadece 3 UNESCO Müzik Şehrinin etkinliğinin tanıtıldığı listeye adını gururla yazdırdığını sizlerle buradan bir kez daha paylaşmak isterim.
Kırşehir, Türkiye’de adını UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Müzik alanında yazdıran ilk ve tek şehirdir. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak, bu sorumluluk anlayışıyla, yaptığımız etkinliklerle üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam ediyoruz.
11-12-13 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali’nde üç gün boyunca Cacabey Meydanı Konserlere ev sahipliği yaptı ve konserlerimize de çok yoğun katılım oldu.
Gurbette olmak zordur, Memleket Hasreti içinde olmak zordur, ancak her nerede olursak olalım gönül birliğimiz her zaman devam ediyor, edecektir. Biz Kırşehir Belediyesi olarak, siz değerli Gurbetçi hemşehrilerimizin izinlerinizi en iyi şekilde geçirmeniz için bundan sonra da buna benzer programlar hazırlamaya devam edeceğiz.
Belediyeler sadece yol, su, kaldırım ve temizlik hizmeti veren kurumlar değildir. Bunlar elbette Belediyelerin zaten yapması gereken asli görevlerdir. Belediyeler aynı zamanda halkımızın sosyal, kültürel ve sanatsal değerlerden beslenmesi için proje ve organizasyonlar üreten yerler olmalıdır.
Bu kapsamda, 4-13 Ağustos tarihleri arasında Kırşehir Kent Konseyi işbirliği ile Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan Kadın Emek Pazarı ve 8-9-10 Ağustos 2023 tarihlerinde yine Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan 2. Geleneksel Gurbetçi Şenliğine tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.”

2. GELENEKSEL GURBETÇİ ŞENLİĞİ PROGRAMI:

8 Ağustos 2023

19.30: Abdallar Müzik Topluluğu, Davul Zurna Gösterisi
20.00: Sedat Ekici Konseri
20.30: Ali Yıldız ve Ekibi
21.30: Abdallar Müzik Topluluğu

9 Ağustos 2023

19.30: Abdallar Müzik Topluluğu
20.00: Kırşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu
20.15: Mert Göçer ve Grubu
21.00: Emre Altaş Konseri

10 Ağustos 2023

19.30: Abdallar Müzik Topluluğu, Davul Zurna Gösterisi
20.00: Neşet Doğan ve Grubu
21.00: Okan-Uğur Ertürk Kardeşler

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.