Kırşehir Express Gazetesi

Hayvanları Koruma Kurul Toplantısı yapıldı

Hayvanları Koruma Kurul Toplantısı yapıldı
22 Aralık 2021 - 15:11

Hayvanları Koruma İl Kurulu Toplantısı Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.

Valilikte gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali İbrahim Akın, yaklaşan kış mevsimi öncesinde sokak hayvanlarının beslenme ve barınma gibi ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde değerlendirmede bulunarak çeşitli kararlar alacaklarını söyledi.

Hayvanların beslenmesi konusunda ilgili kurumlarca çeşitli adımların atılacağını belirten Vali İbrahim Akın, “Hayvanlar, doğanın dengesini koruyan canlılardır. Yaklaşan kış mevsiminde yiyecek ve barınak bulmakta zorluk çekecek olan hayvanları korumak adına bugünkü toplantıda alınacak tedbirleri görüşeceğiz. Kış aylarının gelmesiyle sokak ve yaban hayvanlarının yiyecek sorunlarını gidermek ve özellikle yaban hayvanlarının yerleşim alanlarına inmelerini önlemek için ilgili kurumlarımızca beslenme noktaları oluşturulacaktır. Ayrıca, insanlar için tehdit oluşturan sahipsiz sokak hayvanlarının kontrol altına alınması yönünde çalışmalar yürüteceğiz.” dedi.

Vali İbrahim Akın yanı sıra ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum yetkililerinin katıldığı toplantı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Tezer’in sunumun ardından alınacak tedbirlerin görüşülmesi ile sona erdi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.