Kırşehir Express Gazetesi

HULUSİ KENTMEN ve GOOGLE

HULUSİ KENTMEN ve GOOGLE
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
01 Kasım 2022 - 12:45

Bugün işe gelirken o kadar kaygılıydım ki dağ gibi biriken işleri nasıl halledip temizleyeceğim, diye düşünüyordum. Masama oturdum bilgisayarımda arama motorunu açtım. Ne göreyim? Hayat enerjisi… Kim mi? Hulusi Kentmen. Ne güzel gülümsüyor. Çocukluğumun tonton dedesi, sinirlerince bile gülebilen, hatta ağlarken bile gülebilen adam. Çok uzun süre oldu aslında vefat edeli. Şimdi baktım yirmi dokuz sene olmuş vefat edeli. Ruhu şad olsun.
Şunu diyeceğim. Hakikaten pozitif bir enerji yayıyor. Evet, resmi bile… Beş yüzün üstünde filimde oynadı. Onca tiyatro yaptı. Türk halkına çok şey kattı. Filmlerde iyiliğin nihai savunucusuydu. Bana çok şey kattı. İnanıyorum ki birçok insana da çok güzel şeyler kattı.
Tabii zor yetişiyor böyle sanatçılar. Ve kolay kaybediyoruz, maalesef.
Şimdi anlamadığım şu ölüm tarihi değil, doğum tarihi değil. Herhangi bir sanatsal yıl dönümü değil fakat Google neden böyle bir açılış yaptı anlayamadım. Anlayan var mı? Kim bilir, belki de enflasyonist ortamdan bunalan, kapitalizmin alçaklığından öfkelenen insanları rahatlanmak içim mi koydular? Öyleyse iyi yapmışlar. İsabet olmuş.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.