Kırşehir Express Gazetesi

İLHAK ETMEK

İLHAK ETMEK
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
03 Ekim 2022 - 12:59

Üç günüdür tüm gazetelerin ortak haberi ve uluslararası haber kaynaklarının bir numaralı haberi; Vlademir Putin, Ukrayna’nın neredeyse 5’te 1’ini Rusya topraklarına katıldığını, Kremlin Sarayı’nda gövde gösterileriyle açılaması. Türkiye’de tüm gazeteler haberi İLHAK başlığı altında duyurdu. Ben de kelime anlamına baktım. Türk Dil Kurumu’nda “İlhak Etmek” kelimesinin anlamı:
1) Bağlama/ekleme/katma
2) Egemenliği altına alma
olarak veriyor. 21.yüzyılda, böylesi bir teknoloji devrinde bu da neyin nesi? Yani, onca devletin gözü önünde, onca uluslararası yapılanmanın gözü önünde bu nasıl oluyor? Niye hiç kimse dur demiyor. Ya da diyemiyor mu?
Şimdi bir devlet gelecek benim topraklarımın 5’te 1’ini kendi topraklarına kattığını ilan edecek… Olacak iş mi?
Bu nasıl bir meydan okuma? Aklıma şey geldi; Kurtuluş Savaşından önce, direniş başlamadan önce, ya da Mustafa Kemal önderliğindeki mili hareket başlamadan önce, diyebiliriz. Bir kadın peçesini açıyor ve kahvehanenin önünden geçiyor. Tabii, kahvehanede oturan erkeklerden bazıları homurdanıyor. Biri “Hanım, hanım. Burada erkek var!” diyor. Hani, peçeni ört mealinde… Bunun üzerine kadın dönüyor. “Topraklarımı yabancı asker çiğniyor. Ben erkek falan göremiyorum.” diyor. Çok ağır değil mi? Ona hesap dünyada bu işe dur diyecek hiç mi ülke yok!?

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.