Kırşehir Express Gazetesi

KAEÜ asrın felaketinde asrın seferberlik anlayışına ortak oldu

KAEÜ asrın felaketinde asrın seferberlik anlayışına ortak oldu
06 Şubat 2024 - 10:43

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

6 Şubat Depremleri Üzerinden Bir Yıl Geçti
Kahramanmaraş’ta bundan bir yıl önce 6 Şubat 2023 günü saat 04.17’de merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde, yine aynı gün merkez üssü Elbistan olan 7,6 olan iki büyük deprem meydana geldi.11 kenti vuran depremlerde 53 bin 537 vatandaşımızın hayatını kaybettiği açıklandı. Depremin hemen ardından tüm imkânlarıyla bölgede faaliyet gösteren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ise tüm devlet kurumları gibi asrın felaketinde asrın seferberlik anlayışına ortak oldu.

Yardım Kampanyası, Seyyar Mutfaklar, Depremzede Öğrencilerimize Destek
Tüm Türkiye’de derin izler bırakan depremler aynı zamanda kenetlenme vesilesi de oldu. Başta AFAD ve Kızılay olmak üzere büyük küçük demeden tüm devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları bölgede ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi de depremin daha ilk günü yardım kampanyası başlatarak üniversite personeli ve öğrenciler vasıtasıyla Bağbaşı Merkez Yerleşkede topladığı yardımları bölgeye gönderdi. İkinci gün Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu ve depremzede öğrenciler tek tek aranarak durumları öğrenildi, gerekli yardımlar deprem günleri boyunca sağlandı. Bölgede birçok noktaya mobil mutfak kuran ve ayni yardımda bulunan üniversitemiz daha sonra Hatay ve Kahramanmaraş’ta afetzedelere gönüllü öğretim elemanları ve öğrenciler vasıtasıyla sağlık ve rehabilitasyon hizmeti verdi.

Depremzedelere Psikolojik Yardım, Anaokulları Kurma, Çocuklara Sosyal İyileştirme Çalışmaları, Hasar Raporlarına Teknik Destek
Depremin üzerinden günler geçtikçe yardımların boyutu ve şekli de değişmeye başladı. AFAD ile koordineli çalışan Üniversitemiz, bölgeden ilimize gelen depremzedelerin hem kayıt işlemlerinde yer aldı hem de psikolojik destek vermeye çalıştı. Başta depremden en çok etkilenen kesim olan çocuklara sosyal iyileştirme çalışmaları yapılarak çeşitli aktiviteler düzenlendi, bayramda çocuklar yalnız bırakılmadı. Hatay ve Kahramanmaraş’ta anaokulu kuran Üniversitemiz, çocuklara psiko-sosyal destek sağlayıp merkezi sınavlar içinde katkıda bulunmaya çalıştı. Depremin bir başka gerçeği ise yıkılan binalardaki eksikliklerdi, bu noktada da KAEÜ bünyesinde oluşturulan teknik bilirkişi ekibi yıkılan binalardan alınan beton ve donatı örneklerini inceleyerek raporlama faaliyetlerine katkı sundu.

Depremde Vefat Eden Öğrencilerimiz Anısına Ağaç Dikimi
Büyük felakette üniversitemizde öğrenim görmekteyken hayatlarını kaybeden Ayşe Yağmur Kahveci, Canan Kozak, Murat Yılmaz, Zehra Küçük, Fadime Çevik ve Şifanur Kısa’da unutulmadı. Öğrencilerimiz için hatim duası ve ağaç dikimi yapıldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil asrın felaketinin yaşandığı depremde hayatlarını kaybeden deprem şehidi öğrencilerinin hatıralarını yaşatmak istediklerini belirtti. Karahocagil daha sonra yayınladığı mesajda “Ülkemiz bundan tam bir yıl önce tarifi zor bir acı yaşadı. Millet olarak genciyle yaşlısıyla acıların birlikte omuzlandığı ve yaraların beraber sarıldığı bir zaman dilimi yaşadık. Biz de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ailesi olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Allah bu milleti tek yürek, tek nefes ve tek ruh halinde daim eylesin’’ ifadelerini kullandı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.