Kırşehir Express Gazetesi

KARLA MÜCADELEDE BELEDİYE TAM NOT ALDI

KARLA MÜCADELEDE BELEDİYE TAM NOT ALDI
26 Ocak 2024 - 15:55

Başkanımız Selahattin Ekicioğlu Aylardır beklene kar yağışının Ocak ayının sonunda geldiğini söyleyerek, hem doğanın, hem çiftçimizin hem de yer altının çok ihtiyacı olan karın bereketli olmasını diledi.

Kış mevsiminin başlaması ve havaların soğumasıyla birlikte, haftalar öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Kırşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, 26 Ocak 2024 Cuma günü sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte sahada anında müdahalede bulunarak yaya ve araç trafiğini rahatlattı.

Kırşehir Belediyesi, kar koşulları kapsamında 650 ton saf tuz olmak üzere; agrega ile karıştırıldığında 2 Bin ton tuz stokuyla anında müdahaleye hazır.

Çiftçilerimizin aylardır beklediği kar yağışlarının başlamasıyla birlikte şehrimizde güzel kar manzaraları oluşurken, Kırşehir Belediyesi karla müdahale ekipleri de otobüs güzergâhları, mahallelerimiz ve şehir içi trafik akışının olduğu yerlerde yol küreme işlemlerini anında başlattı. Kar küreme ekipleri kaldırımlarda biriken karların da anında temizlenmesini gerçekleştirdi.
Kırşehir Belediyesi’nin iş makineleri ve ekipleriyle anında müdahale edebilmek için tüm hazırlıklarını haftalar öncesinden tamamladığını söyleyen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kuraklığın yaşandığı son yıllarda özellikle Kırşehir çiftçisinin haftalardır beklediği kar yağışının bereket getirmesini diledi. Başkanımız Ekicioğlu, yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:
“Aylardır beklediğimiz kar nihayet Ocak ayının sonunda geldi. Hem doğanın, hem çiftçimizin hem de yer altının çok ihtiyacı vardı bu kar yağışına. Küresel iklim değişikliği ile birlikte kışın geç gelmesi şartları etkiliyor. Kırşehir Belediyesi olarak yeraltı suyunun iyi değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Kar yağışının hem çiftçimize, hem doğaya hem de yeraltı sularına katkısı olasını diliyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.