Kırşehir Express Gazetesi

KINALI KEKLİKLER DOĞAYA SALINDI

KINALI KEKLİKLER DOĞAYA SALINDI
19 Temmuz 2021 - 15:24

Vali İbrahim Akın, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce yaban hayatının çeşitliliğini korumak amacıyla kınalı kekliklerin doğaya salındığı programa katıldı.

Mucur ilçesine bağlı Gümüşkümbet ve Dalakçı köyleri arazisinde keklikleri doğaya bırakan Vali İbrahim Akın, kekliklerin yaban hayatının çeşitlendirilmesi ve korunması amacıyla doğaya salındığını söyledi.

İlimiz genelinde bugün 17 köyde 425 kınalı kekliğin doğaya salındığını belirten Vali İbrahim Akın, “Yaban hayatının desteklenmesi ve doğal dengenin korunmasına katkı bahçeşehir escort sağlayan kınalı keklikler, aynı zamanda doğada süneleri ve keneleri yemesinden dolayı zirai mücadeleye katkı sağlamaktadır. Ülkemizin önemli değerleri arasında yer alan yaban hayatını korumak hepimizin ortak görevidir.” dedi.

2021 Yılı Kanatlı Nakil ve Salımları Programı kapsamında düzenlenen Kınalı Keklik Salım Programına Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Mucur Kaymakamı Faruk Erdem, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Tezer ile ilgili kurum amirleri ve köy muhtarları katıldı.

Valimiz Sayın İbrahim Akın, kekliklerin doğaya salınmasının ardından Gümüşkümbet Köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Köy ziyaretinde Gümüşkümbet Muhtarı Şeref Özcan’dan bilgiler alan Vali İbrahim Akın, çocuklar ve ekmek pişiren kadınlar da sohbet etti.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.