Kırşehir Express Gazetesi

KIRŞEHİR BELEDİYESİ TİYATRO FESTİVALİ SONA ERDİ

KIRŞEHİR BELEDİYESİ TİYATRO FESTİVALİ SONA ERDİ
20 Kasım 2023 - 10:16

Kırşehir Belediyesi tarafından 13-19 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen 1. Tiyatro Festivali kapsamında, toplamda 9 oyunda 6 Bin 500’ün üzerinde tiyatro sever oyunlarla buluştu

13 Kasım 2023 Pazartesi günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Ankara Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu tarafından “Gece Boyunca” adlı oyunla başlayan ve 19 Kasım 2023 Pazar günü Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen “Rapunzel” adlı oyunla sonlanan Tiyatro Festivali’ne Kırşehirli tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi.
Tiyatro Festivali ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu şunları ifade etti:
“Kültür sanat alanında Kırşehir’de ilkleri hayata geçirmeye devam eden bir Belediye olarak Tiyatro Festivali ile farklı şehirlerden gelen Tiyatroları Kırşehirlilerle buluşturduk. Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından organize edilen ve 13-19 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilen Kırşehir Belediyesi 1. Tiyatro Festivali çok yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Bilindiği üzere Kırşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana ilimizin kültür sanat hayatına da katkı sunmaya devam ediyoruz. Bizim kültürümüzde tiyatro; orta oyunu, gölge oyunu, köy seyirlik oyunları, meddahlık; danslı ve şarkılı veya taklit şeklinde başlamıştır. Ülkemizde tiyatro ile ilgili ilk ulusal bildiriyi de yaşamını tiyatroya adamış ünlü tiyatro sanatçımız Muhsin Ertuğrul kaleme almıştır.
Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamın içindeki acılar, sevinçler, kimi zaman güldüren, kimi zaman ise düşündüren olaylar, sanatçılar tarafından sahnede canlandırılır. İnsan kendini tiyatroda yeniden yaşar. Bir eğitim görevi üstlenen tiyatro, aynı zamanda düşünmemize de vesile olur.
Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da belli periyotlarla hazırladıkları oyunları hemşehrilerimizle buluşturmaya devam ediyor.
Bu yıl bir ilki daha hayata geçirerek 13-19 Kasım tarihleri arasında “Kırşehir Belediyesi 1. Tiyatro Festivali”ni başlattık. Tiyatro Festivalimiz kapsamında Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları Kırşehirli Tiyatro severlere oyunlarını ücretsiz olarak sergilediler.
Festivalimiz süresince bizlerle birlikte olan kardeş şehirlerimizin Tiyatro ekiplerine, Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarına ve tüm tiyatro severlere teşekkür ediyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.