Kırşehir Express Gazetesi

MESAFE ÖNEMLİ

MESAFE ÖNEMLİ
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
10 Ağustos 2020 - 12:49

Kurban Bayramı ve Covid-19 Virüsü tedbirlerin gevşetilmesinden sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de Covid-19 vaka sayısında artış yaşanıyor. İnşallah bu artışlar ikinci bir Pik Noktasını bizlere yaşatmaz diye temenni ediyoruz. Fakat böyle gidersek yani virüsü hafife alırsak, kişisel ve toplumsal tedbirlerimizi almazsak ne yazık ki çok yakınlarımızı çokça da büyüklerimizi kaybedebiliriz. Onun için tedbirleri almak durumundayız, kurallara uymak durumundayız.
            Ve geç de olsa bugün bizi bize bırakmadı Kırşehir Valiliği. Kolluk kuvvetlerimiz aracılığı ile şehrimizin merkezinde çok sıkı maske denetimi yaptı. Unuttuğumuz mesafeyi hatırlattı. Esnafımıza dezenfektan uyarısı yaptı. Çokça da faydalı oldu. Belki de yitireceğimiz birçok canı kurtardı. Alkışlıyorum…


*
            Âşıkpaşa Türbesi’nin önündeki kavşağın trafik ışıklarındaki sıkıntıyı, Mucur ilçemizden bir meslektaşım bahsetmişti. Geçenlerde ben de o sıkıntının canlı şahidi oldum. Şöyle ki; Kayseri tarafından gelip, Ankara istikametine giden araçlar türbeye yaklaşırken yokuş aşağı hızlanıyorlar. Eğer ışıkları kırmızı görülerse yavaşlıyorlar fakat yeşilse hızlarını hiç kesmiyorlar. Dolayısıyla kavşağa hızlı giren araç sayısı hiç de az değil.
            Aslında sıkıntının kendisi de bu ışıklar. Şimdi öndeki ışığın 20 metre ilerisinde, kavşağın tam da içinde bir ışık daha var. Ve bu ışık şehir tarafından gelip hastane tarafına dönen araçlara yeşil yanabiliyor. Dolayısıyla yokuş aşağı hızlanan bir araç ışıkları kontrol ederken öndeki ışığı değil de kavşağın içindeki ışığı baz alırsa kırmızı ışıkta geçme ihtimali çok yükseliyor.  Kırmızıda geçen araç da şehir istikametinden hastane tarafına dönen araçla çarpışabiliyor.
            Tabii ki cana geleceğine mala gelsin. Fakat ne gerek var önlemimizi alalım malımıza da gelmesin.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.