Kırşehir Express Gazetesi

MİLLETVEKİLİ KENDİRLİ: VATANDAŞIN SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ!

MİLLETVEKİLİ KENDİRLİ: VATANDAŞIN SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ!
11 Mart 2021 - 13:36

AK Parti Kırşehir Milletvekili Kendirli: Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, yaşadıkları sorunları araştırıp, çözüme kavuşturmak konusunda güçlü bir iradeye sahibiz!

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, başkanı olduğu TBMM Dilekçe Komisyonu Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonunun çalışmalarının belirlenen takvime göre yürüdüğünü kaydetti.

Ön ödemeli gayrimenkul satışı konusunda tarafları, konuyla ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerini dinlemeye devam ettiklerini belirten Kendirli, daha önce Ticaret Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin sunumlarını yaptığını, alt komisyonun son toplantısında da Hazine ve Maliye Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş yetkililerinin bilgi verdiğini anlattı.

Kendirli, “Araştırmasını yaptığımız konu tek bir bakanlık ya da kurumun uhdesinde yer alan bir konu değil. Bu nedenle ne kadar çok kurumdan bilgi alınırsa, sorunun kesin çözümünü konusunda o kadar sağlam adımlar atabiliriz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, yaşadıkları sorunları araştırıp, çözüme kavuşturmak konusunda güçlü bir iradeye sahibiz. İnşallah bu konuyla ilgili sorunu çözüme kavuşturacağız” dedi.

Milletvekili Kendirli, vatandaşların mağduriyeti yol açan şirketlerin denetlenmesi noktasında herhangi bir eksiklik bulunmadığının altını çizerek, ön ödemeli konut teminine ilişkin Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili yönetmeliğin de sorunsuz olduğunu ancak bu mevzuatların uygulanmasından kaynaklı sorunlar yaşandığını vurguladı.

Mevzuatı uygulamayarak, vatandaşları mağdur eden şirketlere 2004-2020 arasında 170 milyon 798 bin lira idari para cezası uygulandığına dikkati çeken Mustafa Kendirli, ön ödemeli kampanyalarda teminat yükümlülüğünü yerine getirmeyen 22 şirketin 48 projesinde soruşturma başlatıldığını, 19 şirketin 41 projesine 30 milyon 955 bin lira idari para cezası verildiğini, 3 şirketin 4 projesiyle ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu bilgisini paylaştı.

Alt Komisyon Başkanı Kendirli, “Ne mevzuatımızda ne de devletin denetleme görevinde herhangi bir sıkıntı ya da ihmal söz konusu değil. Ancak bir mağduriyetin olduğu da gerçek. Komisyonumuz da konuyu tüm tarafların gözünden değerlendirecek ve sorunlu yerlerin çözüme kavuşturmak için gayret gösterecektir” ifadelerini kullandı.

Kendirli, alt komisyonun belirlenen çalışma takvimine uygun şekilde programını yürüttüğünü belirtti.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.