Kırşehir Express Gazetesi

MUHTEŞEM SEYİRCİ, MUHTEŞEM KONSER!

MUHTEŞEM SEYİRCİ, MUHTEŞEM KONSER!
09 Mart 2022 - 11:54

KIRŞEHİR BELEDİYESİ KATKILARIYLA HAZIRLANAN KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ KOROSU KONSERİNE YOĞUN İLGİ VARDI

 

Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Koristleri tarafından hazırlanan ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajlarını içeren slayt, büyük beğeni topladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen Konsere Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte Vali İbrahim Akın, Belediye Başkan Yardımcılarımız ve çok sayıda Kırşehirli hemşehrimiz katıldı.

Konser Salonunun tamamen dolduğu gözlemlenen Konserde, birbirinden güzel türkü ve şarkılar seslendirilirken Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Koristleri tarafından hazırlanan ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajlarını içeren slayt, büyük beğeni topladı.

Programın, açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Sevgiyi, fedakârlığı, emeği ve duyarlılığı temsil eden Kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun da en temel taşlarıdır.

Kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel hayat içerisinde erkeklerle eşit derecede söz sahibi olduğu toplumlara baktığımızda gelişmişlik düzeyinin ve yaşam kalitesinin yüksek olduğuna; kadına değer vermeyen, kadını geriye iten toplumların ise geri kaldığına tanık oluyoruz.

Türkiye’de 1980’lerden itibaren taraf olunan uluslararası sözleşmeler, yasal düzenlemeler, şiddeti önlemek amacıyla oluşturulan mekanizmalar başta olmak üzere kadına yönelik şiddetin önlenmesi yönünde önemli adımlar atılmış olsa da bugün yeterli düzeyde kadına yönelik şiddetin önüne geçildiğini ifade etmek zordur.

Biz, bundan sonra da tüm kadınlarla birlikte hepimiz “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR” demeye devam edeceğiz.

Kadınlarımızın hayat içerisinde karşılaştığı sorunların ortadan kalktığı, şiddetle ve toplumsal hayat içerisinde karşılaştıkları çeşitli mağduriyetlerle değil; bu akşam burada olduğu gibi sosyal, sanatsal, akademik ve ekonomik alandaki başarıları ve kattıkları değerlerle anıldığı bir Dünya özlemiyle; bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Program bitiminde plaket sunumu gerçekleştirildi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.