Kırşehir Express Gazetesi

MUTLU KILIÇASLAN’DAN AÇIKLAMA!

MUTLU KILIÇASLAN’DAN AÇIKLAMA!
30 Temmuz 2021 - 9:02

Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan Dernek olarak görevde bulundukları süre içerisinde yönetim ile birlikte Şehitlerimizin unutulmaması ve şehit ailelerimizle birlik ve beraberliğin sağlanması amacı ile bir çok  proje gerçekleştirdiklerini ifade ederek şu açıklamada bulundu:

“Projelerimizle;

*Çanakkale, Sarıkamış, 15 Temmuz ve Kırşehirli şehitlerimizin bulunduğu fotoğraf sergisini Cacabey meydanında farklı yıllarda 2 sefer açtık.

*Serdar Tuncer’le Şiirli Muhabbet programı düzenledik.

*Şehitler Diyarı Çanakkale iline 2, ve Niğde iline yaptığımız gezilerle şehit aileleri arasında kaynaştırma programı düzenledik.

*Mehmetçiklerimizin moral ve motivasyonunu sağlamak amacıyla şehit ailelerimizle Afrin bölgesine gittik.

*Ampute Futbol Milli takımını ilimizde şehit ailelerimizle buluşturduk.

* 90 Şehit ailemize Türk Bayrağı, Kuran-ı Kerim ve Şehidimizin fotoğrafını halıya dokutarak hediye ettik.

*Sosyal ve Kültürel anlamda yaptığımız etkinlikler kapsamında şehit ailelerimizle huzurevinde mevlit programı düzenledik. Sevgi evlerinde kalan çocuklarımızı ve hastanede tedavi gören hastalarımızı ziyaret ettik.

*Şehit ailelerimizi kaynaştırma programı dâhilinde piknik programları, iftar programları, haftalık mevlüt programları yaptık.

*Şehitlerimizi anma etkinlikleri kapsamında tiyatro gösterimleri ve kahramanlık şiirlerinden oluşan programlar düzenledik.

*Şehitlerimizin unutulmaması ve hep hatırda kalması için belgesel çekimlerine başladık, bu bağlamda bütün şehitlerimizin hayatını, belgeselleştirmeye devam ediyoruz.

*Boztepe yolu üzerinde 193 şehidimizin isminin verildiği Mavi Ladin Ağaçlarıyla Şehitler Ormanı oluşturduk.

*Kent park girişinde şehitlerimizin isimlerinin bulunduğu künyeleri kuru kayısı ağacına asarak şehitlerimizi ölümsüzleştirdik ve ölümsüzleştirmeye de devam ediyoruz.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteklediği “Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar” projesi kapsamında Kırşehirli Şehitler Albümü oluşturduk. İlimizde daha önce yapılmamış olan albümümüzde Trablusgarp’tan Çanakkale’ye, İstiklal Savaşı’ndan Sarıkamış’ a, Kore savaşından Terör ve Görev şehitlerimize kadar Kırşehirli tüm şehitlerimizin isimleri ve özgeçmişleri bulunuyor. Bu albüm ile Kırşehirli tüm şehitlerimiz ilk kez bir kitapta bir araya getirilmiş oldu. Kamu kurum ve kuruluşları ile şehit ailelerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda 1 yıla yakın süreçte emek vererek oluşturduğumuz “KIRŞEHİRLİ ŞEHİTLER ALBÜMÜ” şehit ailelerimize hatıra olarak hediye edilecek. Bu cennet vatanı kanlarıyla sulayarak bizlere emanet eden aziz şehitlerimiz için şehrimize bir yazılı eser bırakmanın gururunu yaşıyoruz.

Bundan sonraki süreçte de şehit ailelerimizin her zaman yanında olacak ve şehitlerimizin anılarının canlı tutulması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.