Kırşehir Express Gazetesi

Mv. Metin İlhan ve Fener Alayı

Mv. Metin İlhan ve Fener Alayı
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
31 Ağustos 2020 - 8:43

Tarih’e not düşmek lazım… 30 Ağustos 2020 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü ve Kırşehir Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığının 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle düzenlediği fener alayı, arbedeyle son buldu. Güvenlik güçleri, içinde bulunduğumuz Covid-19 salgını sebebiyle fener alayına izin vermediler. Sonrasında çıkan arbede de Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’a güvenlik güçlerince tekme atıldı…

                Olayların ardından Mv. Metin İlhan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası önünde bir konuşma yaptı.  Olayları kınadı. Sosyal medyadan da “Zaferi kazananlar kutlar.” başlığı altında görüntüler paylaştı.

                Olur mu? Olmaz tabii ki ayıptır, günahtır. Milletin vekiline tekme atılır mı? Aslında hiçbir insana, hiçbir canlıya tekme atılmaz. İnsanlık onuru, gururu diye bir şey var ki bu İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde çok net güvence altına alınmıştır. Bu ülke bir hukuk devletidir. Kimin kiminle problemi varsa şiddetle değil hukukla, çokça da diyalogla çözmesi gerekir.

                Fakat olmuyor işte. Orada, burada veya şurada hiç fark etmiyor. Biri veya birileri çıkıyor ve şiddet uyguluyor. Ama bitecek bir gün. Evet, bir gün insanlık onuru kazanacak. Hem de geri dönüşümsüz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.