Kırşehir Express Gazetesi

NEŞET ERTAŞ KİTABI YAYINLANDI

NEŞET ERTAŞ KİTABI YAYINLANDI
06 Kasım 2023 - 10:20

Ayça Örer ve Vahit Uysal’ın hazırladığı, genel yayın yönetmenliğini şair yazar Ahmet Bozkurt’un yaptığı İBB Yayınları’ndan çıkan Neşet Ertaş kitabı büyük beğeni topladı

Yazarları arasında, Ahmet İnam, Ayça Örer, Bayram Bilge Tokel, Cengiz Özkarabekir, Derya bengi, Edip Akbayram, Ethem Baran, Ezgi Tekin Arıcı, Haydar Ergülen, Hüseyin Ertaş, Metin Solmaz, Murat Meriç, Mustafa Çiftçi, Orhan Tekelioğlu, gazetemiz Kırşehir Express’in kurucusu ve eski sorumlu yazı işleri müdürümüz Soner Demirbaş, Şükrü Erbaş, Utku Mesci ve Yunus Ülger gibi isimlerin bulunduğu Neşet Ertaş kitabı yazı, söyleşi ve görsel tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Ekim 2023 tarihinde İBB Yayınları’ndan çıkan neşet Ertaş kitabının görselleri ise İBB Atatürk Kitaplığı, İstanbul İçerik Atölyesi, Kalan Müzik Arşivi, Ulaş Özdemir, Uzelli Arşivi, Bayram Bilge Tokel Arşivi, Cengiz Özkarabekir Arşivi ile Depo Photos Arşivinden oluşuyor.

Kitabın tanıtım bülteninde ise şu cümleler yer alıyor:

“Bana öldü demeyin, yoruldu gitti deyin.”

Anadolu’nun ozanı, gönüllerin sultanı Neşet Ertaş yorulup gideli tam 11 yıl oldu. Âşık Veysel, Âşık Mahzuni Şerif ve geçmişten bugüne uzanan nice halk ozanımızın, gönül erlerimizin sazıyla, sözüyle aydınlandı bu topraklar. Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş bu gönül erlerinin son halkası, son temsilcisiydi…
Türk halk müziğinin en büyük ustalarından biri olan Neşet Ertaş’ın hayatı ve sanatının bütün yönleri bu kitapta tüm detaylarıyla ele alınıyor. Neşet Ertaş’ın türkülerle örülü yaşamı, yüreğinden süzülen dize dize duygusal zenginlik ve Anadolu’nun derin kültürel mirası ile birleşiyor. Neşet Ertaş’ın çocukluğu, ailesi, müzik eğitimi, usta-çırak ilişkisi, yaşam felsefesi, eserleri ve ölümünden sonra bıraktığı mirasa dair ayrıntılı bilgiler yer alıyor.
Elinizdeki kitap Neşet Ertaş’ın hayat yolculuğunu ve müziğe olan tutkusunu anlatıyor. Onun genç yaşlarından itibaren nasıl bir müzik dehası hâline geldiğini ve türkülerinin hikâyelerini keşfetmek isteyen herkes için eşsiz bir kaynak. Anadolu kokan içli sözlerin sazla, bağlama ile harman olduğu o güzel müzikleri onu tanıyanların yorumlarından dinlemek istiyorsanız buyurun, bu eser tam da size göre…”

Ayça Örer ve Vahit Uysal’ın hazırladığı, İBB Yayınları’ndan çıkan Neşet Ertaş kitabına internet satış noktalarından da erişilebiliyor.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.