Kırşehir Express Gazetesi

Neşet Ertaş TRT 2’de canlı olarak yayınlanan programla anıldı

Neşet Ertaş TRT 2’de canlı olarak yayınlanan programla anıldı
27 Eylül 2021 - 12:29

Başkan Ekicioğlu: Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ın unutmayacak ve bundan sonraki çalışmalarımızı daha da zenginleştirerek devam ettireceğiz

 Büyük Ozanımız Neşet Ertaş aramızdan ayrılışının 9. Yılında 25 Eylül 2021 Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve TRT 2 tarafından canlı olarak yayınlanan programla anıldı. Programa Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ile birlikte Vali İbrahim Akın, Kırşehir milletvekillerimiz Dr. Metin İlhan ve Mustafa Kendirli ile birlikte siyasi parti temsilcileri, oda ve sendika başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen gecede,  İstanbul Radyosu Türk halk müziği sanatçısı Zafer Gündoğdu şef olarak görev aldı.

Sunuculuğunu Erkan Tarhan’ın üstlendiği Neşet Ertaş Anma Konseri’ne Nilgün Kızılcı, Gülşen Kutlu ve Ümit Tokcan ise solist olarak katıldılar.

Konserde, Kırşehir Ustalar  Müzik ve Oyun Topluluğu, Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu ve Türk Halk Müziği Korosu’nun yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı  ses ve saz sanatçıları ile  TRT Radyoları ses ve saz sanatçıları yer aldı.

Etkinlik, 25 Eylül Cumartesi saat 20.00’de TRT 2’den canlı olarak yayınlandı.

Belediye Başkanı Ekicioğlu, Neşet Ertaş ve Türkülerinin hem ulusalda hem de uluslararası alanda yarattığı vurguya dikkat çekerek “Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 9. Yılında memleketi Kırşehir’de anıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Hazırlanan programın TRT 2’den canlı olarak yayınlanmasıyla da hem il dışındaki hemşehrilerimize hem de tüm Neşet Ertaş sevenlerine bir katkı sunmuş olduk.

Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ın unutmayacak ve bundan sonraki çalışmalarımızı daha da zenginleştirerek devam ettireceğiz.” dedi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.