Kırşehir Express Gazetesi

O Uygulamaya KAEÜ de dahil edildi

16 Haziran 2020 - 16:35
O Uygulamaya KAEÜ de dahil edildi

Ekonomik kalkınma çalışmalarında bölgesinin öncüsü konumunda olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Uygulamaları Projesine kabul edildi. Dünya Bankası tarafından desteklenen, Hazine ve Maliye Bakanlığının garantörlüğünde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının iş birliğinde yürütülen “Energy Efficiency in Public Buildings Project (EEPBP) – Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Uygulamaları Projesi”nde üniversitemiz de yer alacak.

         Kamu binalarında enerji kullanımının düşürülmesi ve enerji verimliliğinin artırılması amacıyla altı yıllık bir plan çerçevesinde hazırlanan projeye üniversitemiz, 41.701mt² alanda altı bina ile dahil oldu. Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Uygulamaları Projesi ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Merkez Yerleşkesi içerisinde belirlenen binalarda enerji kullanımının azaltılması, binaların enerji kimliklerinin oluşturularak enerji düzeylerinin tespit edilmesi, yapılan ölçümler sonucunda elde edilecek tasarrufun raporlanarak binalarda enerji fazlalığına neden olan yerler için iyileştirme çalışmaları yapılması, projeler hazırlanması ve belirlenecek bir danışman firma ile çalışılarak projenin kontrollü bir şekilde gerçekleşmesi sağlanacak.

         Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin çevresine önem veren ve gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakmak adına tüm çevreci projelerde yer aldığını belirten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, doğanın bize sunduğu kaynakların doğru kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Ekonomik gelişim ile birlikte ülkemizin istikrarlı büyümesine katkı sağlamak adına böyle projelerde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten Rektör Karakaya, bu projeyi önemsediklerini ve bu proje ile yeni farkındalıklar yaratmak istediklerini sözlerine ekledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.