Kırşehir Express Gazetesi

Orman Haftası kutlanıyor

Orman Haftası kutlanıyor
21 Mart 2022 - 14:35

21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle Orman İşletme Müdürü Alper Çimen ve beraberindeki heyet Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.

Vali İbrahim Akın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, iklim değişikliğini önlemenin en önemli yollarından birisinin de orman varlığımızı artırmak olduğunu söyledi.

Gelecek nesillere daha temiz, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına ilimizde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini belirten Vali İbrahim Akın, “Gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras olan ormanlar bir ülkenin doğal güzelliğinin ve temiz çevresinin temel kaynağıdır. İlimizde de orman varlığımızı artırmak adına önemli çalışmalar yürütülmektedir. Son yıllarda yapılan çalışmalarla % 3 seviyesinde olan orman varlığımız % 7 oranına çıkarılmıştır. Bu kapsamda 2022 yılında ilimizde 600 bin fidan dikimi gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu vesileyle, tüm hemşehrilerimizi ağaç dikmeye davet ediyorum.” dedi.

Ziyaret, Orman İşletme Müdürü Alper Çimen’in Vali İbrahim Akın’a Orman Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler vermesi ile sona erdi. 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.