Kırşehir Express Gazetesi

ÖZTÜRK: YENİ YASA TEKLİFİNİ BEKLİYORUZ!

ÖZTÜRK: YENİ YASA TEKLİFİNİ BEKLİYORUZ!
20 Ocak 2022 - 16:06

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk perakende ticaretin yasa ile düzenlenmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Öztürk, marketlerdeki ürün yelpazesinin küçük esnafın kalkınmasını engellediğini belirterek, TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken öncülüğünde tüm esnaf temsilcileri zincir marketlerle mücadele ediyor. Esnafın ekonomik sıkıntılara karşı desteklendiğini görmek istiyoruz. Zincir marketlerde her sektörden ürünler satılmaya devam ediyor. Perakende ticarete yön verecek yasa teklifinin bir an önce hazırlanıp yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Yoksa esnafımız bu dar boğazdan kendi imkânlarıyla çıkamayacak.” dedi.

“BÜYÜK SERMAYENİN ARKASINDA DURMAYIN”

Yeni yasayla marketlerdeki ürün çeşitliliğine sınırlama getirileceğini bildiren Öztürk, “Bakkallarımızın kepenkleri tek tek kapanıyor. Artık büyük sermayenin arkasında durmaya gerek yok. Küçük esnaf sokakların ışığıdır. Bu ışıklar da sönmeye mahkûm bırakılıyor. Esnaf biterse ülkeyi büyük sermaye kurtaramaz. Ekonominin bel kemiği esnaflarımızdır. Yeni yasayla rahat bir nefes alacağız. Marketler başta ekmek ve sigara olmak üzere satılması uygun olmayan hiçbir ürünü satamayacak. Küçük esnafımızın üzerindeki yükü hep birlikte kaldırmamız lazım. Devletimiz yasasıyla, vatandaşlarımız alışverişiyle küçük esnafımıza destek olmalıdır. Biz bu mücadeleyi asla bırakmayacağız.” açıklamasında bulundu.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.