Kırşehir Express Gazetesi

SONER DEMİRBAŞ’IN KORUDA SÖYLENEN ADLI ŞİİR KİTABI AYRINTI YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

SONER DEMİRBAŞ’IN KORUDA SÖYLENEN ADLI ŞİİR KİTABI AYRINTI YAYINLARI’NDAN ÇIKTI
01 Haziran 2023 - 11:27

Gazetemiz kurucusu ve eski sorumlu yazıişleri müdürümüz olan Soner Demirbaş’ın yeni şiir kitabı “Koruda Söylenen” Mayıs 2023’te Ayrıntı Yayınları’ndan çıkarak raflardaki yerini aldı. Daha önce yayınlanmış 4 şiir kitabı ile 2 deneme kitabı bulunan Demirbaş’ın “Koruda Söylenen” adlı şiir kitabı internet kitap satış siteleri ile kitabevlerinden edinilebiliyor.

Ayrıntı Yayınları tarafından okura ulaştırılan “Koruda Söylenen”in tanıtım bülteninde ve şairi hakkında şu ifadelere yer verilmiş:

“Koruda Söylenen, Soner Demirbaş’ın son yıllarda yazdığı şiirlerden geniş bir oylumu bir araya getiriyor. İmgesel esnekliğini “eski yağmurların” uykusuna yatıran, kayıp zamanlar haritasının sönmeye yüz tutmuş izlerinde “yaralı ağaçlar” için kuytular biriktiren bir şiir. Koruda Söylenen’de Soner Demirbaş, uzak bozkırdaki rüzgâr tüllerinin ev ve insan içlerine taşıdığı lirik patlamaları, sonsuz ve acımasız zamanın hafıza sandıklarında gizli evrensel imâları bir kez daha aşikâr ediyor. Homeros’tan Yunus Emre’ye, Beckett’ten Celan’a, Nâzım’dan Gülten Akın’a büyük doğa ve insanlık zamanının “koruda söylenen” iz sürücüsü: Şiir: Hikâye’den epik’e, sone’den gazel’e “geçmişin, şimdinin ve geleceğin keşkesi”; aşkın, özleyişin, yenilginin ve umudun içe çekilmiş “çalı diplerinde” yağmur damlalarıyla konuşmaktan yılmayan, “kuşların bilgisi”ne güvenen esrik kavmi! Beklenen yazlar, olası kara kışlar ve başka zamanlar için.

Soner Demirbaş (1971) Şiirleri ve poetika incelemeleriyle 1998’den beri çeşitli edebiyat dergilerinde yer alan Soner Demirbaş, ilk kitabı Dinginlirik’i 2002 yılında yayımladı. 2004’teki Seyir Defteri’ni yaklaşık yedişer yıl arayla yayımlanan Yaz (2011) ve 2018 Arif Baş Şiir Ödülü’nü kazanan Deva (2017) izledi. Poetika metinlerini Şiir ve.. (2008) ile Şair ve.. (2019) adları altında bir araya getiren Demirbaş, 2007 Homeros Şiir Ödülleri kapsamında verilen “Nâzım Hikmet’in Bir Şiirini İnceleme” dalında Işığın Gölge ile Buluştuğu Yerde: Salkımsöğüt başlıklı incelemesiyle İkincilik Ödülü’nü; 2020 Homeros Edebiyat Ödülleri “Şiir İnceleme” dalında Turgut Uyar’ın Su Yorumcuları’na Şiirinde Korkulu Ustalık başlıklı incelemesiyle Birincilik Ödülü’nü kazandı.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.