Kırşehir Express Gazetesi

TSO: MİLLETVEKİLİ KENDİRLİ 5 AYDIR RANDEVU TALEBİMİZE CEVAP VERMEMİŞTİR!

TSO: MİLLETVEKİLİ KENDİRLİ 5 AYDIR RANDEVU TALEBİMİZE CEVAP VERMEMİŞTİR!
15 Mart 2021 - 10:26

TSO: Kendisinin de bu kurumun bir üyesi olduğunu defaatle beyan eden Sayın Milletvekilimizden tüm üyelerimizi, seçimle gelen Meclisimizi ve bu meclisin yine seçimle getirdiği Yönetim Kurulunu hatta personelini dahi zan altında bırakan bu iddiasını ispat etmeye, edemediği takdirde kamuoyu önünde özür dilemeye davet ediyoruz.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Adalet ve Kalkınma Partisi Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin 12 Mart 2021 tarihinde ilimizde yayın yapmakta olan yerel bir televizyon kanalında katıldığı söyleşide kullanmış olduğu ‘’Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyet Halk Partisi’nin arka bahçesi gibi çalışıyor. Bende bu odanın bir üyesiyim ancak bu durumdan utanıyorum ve üzülüyorum.’’ ifadesi üzerine TSO adına cevap verme zaruriyetinin ortaya çıktığı ifade edilerek şu açıklamada bulunuldu:

“İlimizin 1500 ü aşan üye sayısı ile en büyük STK’sı durumunda bulunan odamız Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde mesleki faaliyetlerine göre sınıflandırılmış 12 Meslek Komitesinden seçimle gelen 27 meclis üyesi ile temsil edilmekte ve faaliyetlerini sürdürmektedir.  Gönüllülük esasına dayanarak Yönetim Kurulumuz ve Meclisimiz tarafından yürütülen tüm  çalışmalar bütün devlet kurumları ve STK’lar ile uyum halinde ve tamamen şeffaf olarak yürütülmektedir.

Seçimlerde kullanılabilecek en demokratik bir sistem ile 12 Meslek Komitesinin içinde yer alan üyelerin demokratik haklarını en bağımsız bir şekilde kullanarak hiçbir siyasi görüş, düşünce yada fraksiyona bakılmaksızın tamamen iş dünyası  odaklı katıldıkları bu seçimlerde her görüş düşünce ve fikirden iş dünyası temsilcileri gruplarından seçilerek yönetim kurulunu denetleme görevini de üstlenen meclis üyeliğine seçilmekte, devamında da bu 27 kişi, 7 kişilik yönetim kurulunu ve başkanını seçmektedir.

Tamamen siyasi kaygı ve düşünceden uzak, iş dünyası odaklı bu seçim sisteminin neticesinde doğal olarak Meclisimizde ve Yönetim Kurulumuzda her görüş ve düşünceden üyelerimiz birbiri ile uyumlu çalışan çeşitliliği fazla ve ama odağı tek bir zihniyetle bir kuruş bile almadan gönüllülük esası ile çalışmaktadırlar.

Bu çeşitliğe örnek ve yukarıda bahsedilen asılsız iddiaya yanıt olması içinde; halihazırda görev yapan Meclis Başkanımızın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir üyesi ve eski bir il yöneticisi, bir yönetim Kurulu Üyemiz halihazırda yine aynı partinin üyesi ve il teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi, yine bir Yönetim Kurulu Üyemizin ise Milliyetçi Hareket Partisi üyesi ve bir önceki yerel yönetim seçimlerinde partisinden aday adaylığının açıklanmış olduğu, yine Meclisimizde tüm partilerden üyeler bulunduğu ancak bunun ötesinde hepsinin iş dünyasına ait oldukları Odamız çatısı altında aynı amaç ile siyasi farklılık gözetmeden uyum içinde çalışması hususunu üstüne basarak ifade etmek isteriz. Yine halihazırda görev yapan Yönetim Kurulu Başkanımızın, herhangi bir siyasi partiüyeliği dahi bulunmamaktadır. Bu durumların göz ardı edilerek, Milletvekilimiz tarafından böyle bir açıklamanın yapılmasını Odamız ve Sayın Vekilimiz adına çok talihsiz bulmaktayız.

Sayın Vekilimize iade-i ziyarette bulunma nezaketini göstermediği  yeni seçilen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunun ilk nezaket ziyaretinin Meclis’te kendine yapılmış olduğunu ve 5 aydır hala cevap vermediği bir randevu talebimiz olduğunu da hatırlatmak isteriz.  Kendisinin de bu kurumun bir üyesi olduğunu defaatle beyan eden Sayın Milletvekilimizden tüm üyelerimizi, seçimle gelen Meclisimizi ve bu meclisin yine seçimle getirdiği Yönetim Kurulunu hatta personelini dahi zan altında bırakan bu iddiasını ispat etmeye, edemediği takdirde kamuoyu önünde özür dilemeye davet ediyoruz.

Sayın Milletvekilimizin aynı zamanda kendisinin de beyan ettiği üzere üyemiz olması hasebiyle, kullanmış olduğu bu talihsiz ifadeden dolayı bizlerde utanıyor olduğumuzu ve üzüntü duyduğumuzu tüm kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.