Kırşehir Express Gazetesi

ÜNSAL: İSTİKLAL MARŞIMIZ 100 YAŞINDA!

ÜNSAL: İSTİKLAL MARŞIMIZ 100 YAŞINDA!
12 Mart 2021 - 12:10

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve M.Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Ünsal mesajında;

“Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! …
-Boğamazsın ki!
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.”

Vatan topraklarının işgaline karşı mücadele zamanı yazılan İstiklal Marşımız, milletimizin hürriyetine göz dikenlere; istiklalimizin,  istikbalimizin, milletimizin azim ve kararlılığının sembolü olmuştur.

Türk milletine “KORKMAMAYI” öğreten, kendisini vatanına ve milletine adayan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün üzerinden tam 100 yıl geçti. Mehmet Akif, derin bir tebliğ ve telkin gücü barındıran İstiklal Marşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inançla, bağımsızlık, hak, iman, vatan ve din konularını özenle işledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin güçlü iradesi, cephede savaşan ordumuzun kararlılığını, milletimizin vatan aşkı ve inancını karşısında hiçbir güç emeline ulaşamamıştır. Mehmet Akif, kendisine yöneltilen, “Yeniden yazılsa olmaz mı?” sorusuna, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.” karşılığını vererek ilelebet varlığını sürdürecek milli mutabakat metnine de son noktayı koydu.

Savaş koşulları altında yazılan ve derin bir telkin gücü barındıran İstiklal Marşı’nın sözleri, tam bir asırdır her okunuşunda Türk milletinin, bağımsızlık sevdasını güçlü bir şekilde dile getirmesine vesile oluyor.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükranla ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.