Kırşehir Express Gazetesi

VALİ AKIN’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI

VALİ AKIN’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI
12 Mart 2021 - 10:18

Vali İbrahim Akın, mesajında şunları ifade etti:

“Türk milletinin vatanı uğruna verdiği mücadeleyi destanlaştıran, bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. Yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

          Her milletin bağımsızlığının sembolü olan bir marşı vardır. Türk Milleti’nin marşı da milletimizin hür ve bağımsız yaşama arzusunu, vatan ve millet sevgisini ve şehitlerimize duyduğumuz sonsuz saygıyı en güzel şekilde ifade eden İstiklal Marşı’dır.

          Vatan topraklarımızın işgal altında olduğu bir dönemde büyük şair Mehmet Akif ERSOY, İstiklal Marşımızı kaleme alarak tarihi kahramanlıklarla dolu aziz milletimizin vatan ve bayrak sevgisini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü,  milli mücadele ruhunu, bu konudaki kararlılığını ve cesaretini en güzel şekilde dizilere dökerek ölümsüzleştirmiştir. Büyük bir duygu yoğunluğu ve milli ruhla kaleme aldığı bu eserini Mehmet Akif, bir parçası olmaktan her zaman gurur duyduğu Türk Milleti’ne armağan etmiştir.

           Milli ve manevi değerlerimizin vücut bulduğu bu eser, Türk milletinin ve kahraman ordumuzun koşullar ne olursa olsun hiçbir güce ve dayatmaya boyun eğmeyeceğinin, birlik ve beraberlik içinde her türlü zorluğun üstesinden geleceğinin de sembolü olmuştur.

          Milletimizin duygularına tercüman olan İstiklal Marşımız, büyük yokluklarla sürdürdüğümüz savaşın gidişatına yön vermekle ve bizi zafere taşıyacak bir milli yükselişi sağlamakla kalmamış, Türk milletinin istikbaline de ışık tutmuştur.

          Okunduğu ilk andan itibaren Türk Milleti’nin ortak sesi ve vicdanı olan İstiklal Marşımız, bizleri her zaman bir araya getiren birleştirici ve bütünleştirici bir güç olarak kalacak, milletimiz marşımızda hayat bulan milli ruh ve heyecanla ülkemizi her türlü tehlikeden korumaya devam edecektir.

          Bu duygularla, İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yıldönümünde bu ölümsüz eseri bizlere kazandıran vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u ve ülkemizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.