Kırşehir Express Gazetesi

Vali Buhara İlin Ahisine Şed Kuşattı

Vali Buhara İlin Ahisine Şed Kuşattı
16 Eylül 2022 - 16:33

Vali H. Mete Buhara, 35. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında İlin Ahisi seçilen halı, yastık ve minder ustası Mehmet Gürsel Büyüksaraçoğlu’na şed kuşatarak ödülünü verdi.
Uzun Çarşı’da Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın yaptığı dua ile başlayan programda, İlin Ahisi seçilen Mehmet Gürsel Büyüksaraçoğlu’na Vali H. Mete Buhara, İlin Kalfası seçilen oto motor tamircisi Batuhan Bektaş’a İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ve İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen, İlin Çırağı seçilen bobinajcı Samet Çakır’a ise Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk Şed kuşatarak ödülünü verdi.
Törende konuşan Vali H. Mete Buhara, “Ahilik geleneklerini yaşatmak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen 35. Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağı seçilen esnaflarımızı tebrik ediyorum. Bugün kendilerine Şed Kuşatarak ödüllerini verdik. Meslek hayatlarında başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Ödül töreninin ardından Vali H. Mete Buhara ve beraberindeki heyet, Uzun Çarşı esnafını gezerek esnaflara hayırlı işler dilediler.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.