Kırşehir Express Gazetesi

VALİ İBRAHİM AKIN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI YAYINLADI

VALİ İBRAHİM AKIN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI YAYINLADI
22 Nisan 2021 - 16:09
“İstiklal Mücadelemizi zafere taşıyan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe gururla kutluyoruz.
Mustafa Kemal Paşa önderliğinde 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Büyük Millet Meclisimiz Milli Mücadelemizin en önemli safhalarından birini teşkil etmektedir. Vatanımızın işgal edilerek milletimizin esaret altına alınmak istenildiği bir dönemde milletimizin temsilcilerinin katılımıyla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin aldığı kararlar ile zafere ulaşılmış ve ülkemizin kuruluşuna uzanan yolda önemli adımlar atılmıştır.
Teşekkül ettiği andan bugüne kadar millet egemenliğinin temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, 101 yıldır milletimizden aldığı güçle ülkemizin her alanda gelişmesi ve kalkınması yolundaki görevini sürdürmektedir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, tarihimiz için önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan’ı ülkemizin geleceği olarak gördüğü Türk çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir. Meclisimizin açılış günü olan 23 Nisan’ın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmesi, Büyük Önder Atatürk’ün yeni kurulan Cumhuriyetimizin ve onun temel değerlerinin gelecekte ülkenin yönetimini devralacak çocuklarımızın ellerinde yükseleceğine olan inancından ileri gelmektedir.
Bu anlayışla devletimiz, geleceğimiz olan çocuklarımızın daha güvenli koşullarda büyümesi, kaliteli eğitim alması, milli ve manevi değerlerle donanması, milletine ve tüm insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmesi için her türlü imkânı seferber etmektedir.
Unutmamalıyız ki, çocuklarımıza yaptığımız her yatırım geleceğimize yaptığımız yatırımdır. Çalışan, üreten, ilerde icra edeceği mesleğin hakkını veren ve üstlendiği sorumluluğun farkında olan nesiller ülkemizi daha da ileriye taşıyacaktır. İnanıyorum ki onların çalışkanlığı, enerjisi ve geleceğe dair güzel umutları ile ülkemiz belirlediği hedeflere daha kısa sürede ulaşacaktır.
Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve onun silah arkadaşlarını, bağımsızlık uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve saygıyla anıyor, milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.