Kırşehir Express Gazetesi

VALİ İBRAHİM AKIN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

VALİ İBRAHİM AKIN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI
13 Temmuz 2021 - 21:03

Vali İbrahim Akın, mesajında şunları söyledi:

“Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, demokratik değerlerimizi, temel hak ve hürriyetleri yok etmeye yönelik olarak Fetullahçı Terör Örgütü’ne mensup hainler tarafından başlatılan 15 Temmuz darbe girişimi, milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde bertaraf edilmiş, ülkemiz büyük bir tehlikenin eşiğinden dönmüştür.

Dış mihrakların çıkarları uğruna yüce meclisimizi, kamu kurumlarımızı bombalayanlar, köprüleri, yolları işgal ederek yönetimi zorla ele geçirmeye çalışanlar karşılarında iman dolu göğüsleriyle milletimizi bulmuştur.

Ülkemizin terör örgütleri ve içimizdeki işbirlikçileriyle mücadele ettiği bir dönemde gerçekleştirilen bu kalkışma karşısında milletimiz tek yürek olmuş, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokakları dolduran binlerce vatandaşımız vatansever kolluk güçlerimizin yanında yer alarak darbeci zihniyete tüm varlığıyla engel olmuştur.

Asırlar boyunca benliğimizde taşıdığımız milli şuurun yeniden şahlandığı bir destan olan 15 Temmuz, tankın, tüfeğin millet iradesi karşısında hiçbir şey ifade etmediğinin en önemli kanıtı olmuştur.

Milletimiz, 15 Temmuz gecesi vatanı ve bayrağı uğruna her türlü fedakârlığı yapabileceğini, Çanakkale Savaşı’nda ve İstiklal Mücadelesinde olduğu gibi kahramanlık destanı yazmaya daima hazır olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz’da kaybettiğimiz vatan evlatlarımız sebebiyle millet olarak yüreğimizde derin bir hüzün yaşarken milletimizin hainler karşısında zafere ulaşmasından dolayı da büyük bir gurur yaşıyoruz.

Dış mihrakların kirli emellerine alet olan hainler milletimizin direnci ve devletimizin gücü karşısında başarısız olmuşlar ve Türk adaleti önünde hesap vererek en ağır cezayı almışlardır. Terör örgütünün en üst kademesinden en alt kademesine kadar nerede olursa olsun tüm hainler yakalanarak adalete teslim edilmektedir.

İnanıyorum ki vatanına, bayrağına, demokrasisine, milli ve manevi değerlerine sonuna kadar sahip çıkan milletimiz birlik ve beraberliğini koruduğu müddetçe, her zaman hain girişimler sonuçsuz kalacak, ülkemiz temel değerleriyle medeniyet yolunda ilerleyerek sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bu düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde demokrasi destanı yazan bütün kahramanlarımızı gönülden yâd ediyor, şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, kahraman gazilerimizi de saygı ile anıyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.