Kırşehir Express Gazetesi

VALİ İBRAHİM AKIN’IN “ANNELER GÜNÜ” MESAJI

VALİ İBRAHİM AKIN’IN “ANNELER GÜNÜ” MESAJI
08 Mayıs 2021 - 14:12

Vali İbrahim Akın, mesajında şunları kaydetti:

“Dünyaya geldiğimiz andan itibaren yüreğindeki sonsuz sevgi ve şefkatle bizleri büyüten, her türlü tehlikeye karşı koruyup kollayan, iyi günde kötü günde daima yanımızda olan annelerimiz, hayatımızdaki en kıymetli varlığımızdır.

          Ailenin ayakta kalması, çocukların sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yetişmesi için her türlü zorluğa göğüs geren annelerimiz, bizleri hayata hazırlayan ilk öğretmenimiz olarak yaşantımızda müstesna bir yere sahiptir.

          Sevgi, saygı, paylaşma, dayanışma, hoşgörü gibi hayata dair tüm güzel hasletleri daha ilk yaşlarımızdan itibaren bizlere annelerimiz öğretmektedir.  Sıcak bir aile ortamında anne sevgisini tadarak büyüyen çocuklar, hayatın getirdiği tüm zorluklarla daha kolay mücadele edebilmektedir. Bu sebeple sağlıklı nesillerin yetişmesinde ve toplumsal huzurun tesis edilmesinde annelerimiz, bizim en büyük gücümüzdür. 

        Bizler “Cennet annelerin ayağı altındadır.” diyen yüce bir inanışa, anneye saygı ve hürmeti esas alan kadim bir kültüre sahibiz. Bu sebeple sadece onlara atfedilen bu özel günde değil her zaman annelerimize kıymetli olduklarını hissettirmeli, onların mutlu olması, yüzlerinin gülmesi için çabalamalı, hayır dualarını almak için gayret göstermeliyiz.  

          Bu duygularla,  başta vatan uğruna evlatlarını şehit veren şehit annelerimiz olmak üzere hayatını ailesine ve çocuklarına adayan ve hürmetin en güzelini hak eden annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ahirete intikal etmiş tüm annelerimizi de rahmetle anıyorum.” 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.