Kırşehir Express Gazetesi

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI
10 Ocak 2022 - 16:39

BAŞKAN SELAHATTİN EKİCİOĞLU, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE İLİMİZ MEDYA MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

 

BAŞKAN EKİCİOĞLU: SAHADA OLAN BASIN EMEKÇİLERİMİZE DE DEMOKRASİNİN GELİŞİMİ AÇISINDAN BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

 

Başkan Ekicioğlu, 10 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 9.30’da Vali İbrahim Akın’la birlikte ilimizde faaliyet gösteren gazete, televizyon ve ajans temsilcileriyle bir araya geldi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programının açılışını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, günün anlamını belirten konuşmasının ardından mikrofonu sırasıyla Kırşehir Basın Konseyi başkanı Sait Yanık, Kırşehir Gazeteciler cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu ve Ahi basın Birliği Başkanı Hasan Eraslan’a bıraktı.

Daha sonra söz alan Başkan Ekicioğlu, basının vatandaşın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dili olarak çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından birisi olduğunu ifade ederek şunları ifade etti:

“Demokrasilerde basının “milletin sesi” olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşul ise basının kuşkusuz özgürlüğüdür.

Basın özgürlüğü, gerçekleri öğrenme ve halka aktarma hakkıdır. Bu hakkın kullanılması, basın camiasının hiçbir baskı, tehdit, yönlendirme, sansür ve cezalandırma altında kalmadan görevini en iyi şekilde yerine getirmesiyle gerçekleşir.

Basının haber verme ve denetleme başta olmak üzere, görev ve sorumluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi gerekmektedir.

Şiddet ve hakaret içermediği sürece, basın atik ilkeleri çerçevesinde düşünceler ve fikirler özgürce ifade edilebilmelidir. Basınımızın da görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmaması, her şart altında toplum yararını gözetmesi, kişi haklarına ve özel hayata saygıyı üstün tutması, bireylerin doğru, sağlıklı haber alma ve bilgi edinmesini sağlama ilkesinden ödün vermemesi, elbette ki önemli bir sorumluluktur.

Sahada olan basın emekçilerimize de demokrasinin gelişimi açısından büyük görevler düştüğünün bilincindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; zor şartlarda görevini yapan tüm basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor; görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor ve tüm basın emekçilerimize saygı ve selamlarımı sunuyorum.”

Başkanımız Ekicioğlu’nun konuşmasından sonra söz alan Vali İbrahim Akın ise Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’nun böylesi bir buluşmayı sağlamasından duyduğu memnuniyetini dile getirerek, gazetecilerin doğru ve gerçek haberi yapmalarının önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından Belediyemiz tarafından Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişinin 102. Yılı nedeniyle PTT’ye basımını yaptırdığı Hatıra Pulları verildi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.