Kırşehir Express Gazetesi

AHMET DAVUTOĞLU BAŞKAN EKİCİOĞLU’NU ZİYARET ETTİ!

AHMET DAVUTOĞLU BAŞKAN EKİCİOĞLU’NU ZİYARET ETTİ!
27 Eylül 2021 - 12:15

Ahmet Davutoğlu: Seçilmiş bir yönetici olarak Belediye Başkanının Resmî Törende alanda bulunan herkese “Hoşgeldiniz!”demesinden daha doğal bir şey yoktur. Ahilik bir hayat tarzıdır; gelip burada nutuk atmakla olmaz!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 26 Eylül 2021 Pazar günü Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu ziyaret etti

Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve parti yöneticileriyle birlikte Başkanı Ekicioğlu’na bir ziyaret gerçekleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Âşıkpaşa’nın, Ahi Evran’ın, Cacabey’in bulunduğu Anadolu’nun Kültür Merkezi Kırşehir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Davutoğlu’nun Kırşehir’le ilgili sorularını yanıtlayan Başkanı Ekicioğlu ise şunları ifade etti:

“Tarik ve kültür şehri Kırşehir’imiz hem Cumhuriyet öncesinde hem de Cumhuriyetin kurulması aşamasında çok önemli görevler üstlenmiştir. İlimiz içerinde taşıdığı kültürel mirasıyla ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettiren bir il olmaya adaydır. Moğollara karşı direnen Ahi Evran gibi bir geleneği yaratmış ve Ahilik Felsefesiyle de dünyada örnek olmuştur.

Biz yerel yöneticiler olarak şehrimizin sorunlarına hakimiz ve sorunlarımızı da hemşehrilerimizle birlikte ortak akılla çözüyoruz.Göreve geldiğimizde Kırşehir Belediyesi’nin en borçlu iller sıralamasında önde olan illerden biri olmasına aldırmadan tasarrufla işe başlayarak çok önemli bir yol kat ettik.

Neşet Ertaş gibi parayla ölçülemeyecek değerlere sahip olan şehrimizde akılcı bir yönetimle sorunlarımızı çözüyoruz. Bu kapsamda Çılgın Projeler peşinde değiliz ve halkımızın faydalanabileceği projelere imza atıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız projelerde de insana, sağlığa ve eğitime dokunan çalışmalara öncelik veriyoruz.

Ülkenin hızla üretimde düşürüldüğü ve işsizliğin de ona bağlı olarak arttığı bir ortamda biz Kırşehir Belediyesi olarak tarımsal Ürünlere ve Kooperatifçiliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Nohut, mercimek, fasulye ve et işletmeciliğinde Kırşehir’in marka değerinin yaratılması ve yaşatılması noktasında çalışmalarımız bulunuyor. Kırşehir’de bulunan 300 bin büyükbaş ve 200 bin küçükbaş hayvanın ve hayvancılığı geliştirilmesi için ekiplerimiz de saha çalışması yapıyor.

Kırşehir OSB’de 60 işletmede 1200 kişi çalışıyor ve ilimize üretime ve istihdama yönelik merkezi çalışmaların da yapılası gerekiyor.”

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamalarına değinen ve resmî programda yerel yöneticilere Kırşehirliler adına söz verilememesini protesto amaçlı sahayı milletvekilimiz Dr. Metin İlhan’la birlikte terk ettiklerini söyleyen Ekicioğlu bunun da Türkiye’de yaşanan bir ilk olduğuna vurgu yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Ahilik Felsefesi gibi birleştirici bir kültürün programında şehri temsil eden Belediye Başkanı’nın sesinin kesilmesi başta nezaket kurallarına aykırıdır. Ahilik Kutlamasında herkesin Ahi gibi davranması gerekir. Seçilmiş bir yönetici olarak Belediye Başkanının alanda bulunan herkese “Hoşgeldiniz! demesinden daha doğal da bir şey yoktur. Ahilik bir hayat tarzıdır; gelip burada nutuk atmakla olmaz.

Yaşanan birçok sorun var ve ülkenin bir an önce güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerek demokrasinin, hukukun ve adaletin tesis edilmesi gerekmektedir.” dedi.

Davutoğlu, başkanımız Ekicioğlu’nu ziyaretinin ardından Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen Gelecek Partisi Kırşehir İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Başkan Ekicioğlu da daha sonra Gelecek Partisi Kırşehir İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi’ne katılarak kongrenin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.