Kırşehir Express Gazetesi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kırşehir iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kırşehir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamakta. Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

            “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

            Kırşehir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.”

Kırşehir’in Akpınar İlçesinde bulunan Pekmezci Köyü sınırları içerisinde yapımına başlanan depolayacağı 1.45 milyon metreküp su ile 3.870 dekar tarım arazisini su ile buluşturacak olan baraj inşaatında çalışmaların %50 seviyesine ulaştığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ’Çalışmaları devam eden baraj inşaatında katof kazısı, enjeksiyon işleri, menba batardosu kondüvi imalatı, dolusavak perde betonları, ulaşım yolları ve enerji nakil hattı tamamlanmış, gövde dolgu imalatı ve dolusavak beton imalatları devam etmekte olduğunu ifade etti.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

            Genel Müdür Yıldız, “Temelden 36.50 metre yüksekliğe sahip Pekmezci barajı 1.45 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olduğunu belirterek, barajın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 4 milyon 287 bin TL gelir artışı sağlanmasının hedefleniyor.” dedi.

AKPINAR PEKMEZCİ BARAJINDA İŞ YARILANDI

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.