Kırşehir Express Gazetesi

BAŞKAN EKİCİOĞLU’DAN, YANLIŞ YAPANLARA GEÇİT YOK

BAŞKAN EKİCİOĞLU’DAN, YANLIŞ YAPANLARA GEÇİT YOK
11 Aralık 2023 - 8:30

GÖREVE GELDİĞİNDEN BERİ KAMU MALINI KORUYAN VE KOLLAYAN BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN EKİCİOĞLU’NUN BU TAVRI DİĞER BELEDİYELERE DE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR.

OLUŞAN ŞÜPHELERİN ARDINDAN BAŞKAN EKİCİOĞLU’NUN TİTİZ ÇALIŞMASI SONRASI GÖZALTI VE TUTUKLAMA KARARI GELDİ

Göreve geldiğinden beri her zaman şeffaf ve yolsuzluklara geçit vermeyen bir tavır sergileyen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun kurumda yanlış yapanlara da göz açtırmayarak yasal süreci anında başlatması vatandaşların da takdirini kazanıyor.
Son olarak Belediye Selahattin Ekicioğlu’nun talebi üzerine Baş Muhakkik görevlendirilerek Hukuk Servisindeki 3 kişi hakkında, Adliyede dava harçları olarak yatması gereken avans ödemelerinin zimmete geçirilmesi olayı mahkemeye bildirildi.
Yaşanan bu gelişmelere paralel olarak Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:
“20.12.2022 Tarihinde oluşan şüpheler üzerine Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından Disiplin Soruşturması yapmak üzere Muhakkik görevlendirilmiştir.
27.01.2023 tarihinde Muhakkikin Disiplin Soruşturma Raporu doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna Memuriyetten çıkarılması konusunda Belediye Başkanlığınca yazı gönderilmiştir. Ayrıca Belediye Başkanlığımızca Görevden uzaklaştırma kararı alarak Memuru görevden uzaklaştırmış ve Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.
Belediye Başkanımız tarafından görevlendirilen Muhakkikin Raporunu detaylandırması için İçişleri Bakanlığı Baş Kontrolör görevlendirmiştir.
Baş Kontrolör 16.10.2023 tarihinde belediyeye gelerek yaklaşık 1 aylık süre ile raporu detaylandırıp Bakanlığa rapor sunması sonucunda, 07.12.2023 dün itibari ile gözaltılar olmuş ve 08.12.2023 tarihinde Mahkeme tarafından tutuklama kararları verilmiştir.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.