Kırşehir Express Gazetesi

BAYRAM ALTUNTAŞ’TAN CACABEY CAMİSİ RESTORASYON SORUSU!

BAYRAM ALTUNTAŞ’TAN CACABEY CAMİSİ RESTORASYON SORUSU!
29 Haziran 2021 - 23:24

CHP İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ BAYRAM ALTUNTAŞ CACABEY CAMİSİ’NİN RESTORASYON İŞİNİN NEDEN BİTİRİLMEDİĞİNİ SORDU?

BAYRAM ALTUNTAŞ: İlimizin tarihsel-kültürel miraslarından biri olan Cacabey Camisi’nin aylar önce bitirilmesi gereken restorasyonu neden hâlâ bitirilmedi ve neyi bekliyor?

CHP Kırşehir İl Genel Meclisi Üyesi Bayram Altuntaş ilimizin tarihsel-kültürel miraslarından biri olan Cacabey Camisi’nin üzerindeki kendi deyimiyle “TENEKE ŞEMSİYE”nin ne zaman kalkacağını sordu.

Altuntaş, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Daha önce tüm Kırşehir’in ortak mutabakatıyla tekrar eski yerine Yeni Valilik Binası olarak inşaatına başlanılan ve sonra ne olduğu belli olmayan (aslında belli olan) bir kararla inşaatı durdurulan ve son olarak da söz konusu binanın Yurt olarak yapımına devam ettirilme kararı verilerek adeta Kırşehir’in cezalandırılma yoluna gidilen; tarihi Kırşehir Lisesi binasının yıkılarak, milletvekilliği seçimleri öncesinde Ak Parti milletvekili adayı şimdiki Kırşehir milletvekili Sayın Mustafa Kendirli tarafından yıkılan Kırşehir Lisesi’nin yerine tekrar Kırşehir Lisesi adıyla yeni bir binanın inşa edileceği seçim vaadi olarak Kırşehir halkına söz verilen ve bu konuda da kamuoyu nezdinde adeta bir cezalandırma gibi algılanan bu gelişmelerin ardından Kırşehir kamuoyu şimdi de ilimizin tarihsel-kültürel miraslarından biri olan Cacabey Camisi’nin aylar önce bitirilmesi gereken restorasyonu neden hâlâ bitirilmedi?

Kırşehir kamuoyunun da takip ettiği üzere Ocak 2021 tarihinde medyaya da yansıyan konuyla ilgili devletin resmi haber ajansının 27.01.2021 tarihli haberinde yer aldığı şekliyle “Kırşehir’deki 750 yıllık Cacabey Camisi’nin restorasyonunun bu yıl tamamlanacağı bildirildi.” Başlığıyla Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararı doğrultusunda hazırlanan projelerle restorasyona başlandığı duyurulmuş ve “Kurulun kararı doğrultusunda caminin üst örtüsünün kuruması aşamasında restorasyon projeleri yapım işi sözleşmesinin 1 Haziran 2020’de imzalandığı hatırlatılan açıklamada, ‘Söz konusu projelendirme işi devam etmekte olup iş bitim tarihi 26 Şubat 2021’dir.” denilerek işin Şubat 2021 tarihi itibarıyla bitirileceği duyurulmuştu.

Peki, ne oldu da sorumlular tarafından yapılan bu açıklamaya rağmen tarihi-kültürel mirasımız olan Cacabey Camisi’nin işi tamamlanmadı? Yaksa tamamlandı da Kırşehir kamuoyunun bilgisi mi yok? Şayet tamamlandıysa şehrimizin siluetinden olumsuz bir görüntü oluşturan bu TENEKE ŞEMSİYE neden halâ kaldırılmadı. Ya da her ne nedenle iş bitimi gecikti ve ne zaman bitirilecek?

CHP Kırşehir İl Genel Meclisi Üyesi olarak Kırşehir kamuoyu adına bu sorunun takipçisi olacağımız siz basın mensupları aracılığıyla buradan paylaşmak isterim.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.