Kırşehir Express Gazetesi

BELEDİYE BAŞKANI EKİCİOĞLU, SİVAS’TA CHP BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

BELEDİYE BAŞKANI EKİCİOĞLU, SİVAS’TA CHP BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI’NA KATILDI
24 Ekim 2022 - 13:33

Başkanı Ekicioğlu: Çalıştayda, kış döneminde yurttaşların ekonomik yükünü hafifletecek önlemler ve geçen yıl uygulanan projeler tekrar gündeme getirildi.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 21-23 Ekim tarihleri arasında Sivas’ta 248 belediye başkanının katılımıyla gerçekleştirilen Belediye Başkanları Çalıştayı’na katıldı.
21-23 Ekim günlerinde Sivas’ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte aralarında Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun da bulunduğu 248 belediye başkanının katıldığı çalıştay, sona erdi.
Boztepe Belediye Başkanı Hüseyin Takan, Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 13. Belediye Başkanları Çalıştayı için Sivas’ta önemli bir buluşma gerçekleştirdiklerini ifade eden Ekicioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık ettiği Çalıştayda, kış döneminde yurttaşların ekonomik yükünü hafifletecek önlemlerin konuşulduğunu belirterek Belediye Başkanları olarak işbirliği halinde yapabilecekleri projeleri de değerlendirdiklerini ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRİSİ:

“Kuruluşunun 100. yılına giden Türkiye Cumhuriyeti, siyasi iktidarın sorumlu olduğu ağır bir siyasi ve ekonomik buhrandan geçmektedir. Milletin verdiği yetkiyi istismar eden iktidar, sadece şahsi çıkarları uğruna ülkemizin birlik ve beraberliğine, geleceğine dinamit koymaktadır. Küçük bir azınlığın servetine servet kattığı, geride kalan milyonların ise ağır mağduriyet yaşadığı adaletsiz bir düzen topluma dayatılmaktadır. Ülkemizde sosyal yardım olmadan ayakta duramayan vatandaşlarımızın sayısı tarihteki en yüksek seviyeye çıkmıştır. Ancak iktidar, topluma yaşattığı krizi çözmek yerine bu krizden faydalanmayı tercih etmiştir. Belediye Başkanları Çalıştayı’nda, iktidarın sadece koltukta kalmak uğruna vatandaşlarımızı ayrıştıran, ortak değerlerimize zarar veren politikaları değerlendirilmiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde, tüm kadrolarımızla birlik ve beraberlik içinde, altılı masada gösterilen ortak iradeye uygun olarak mücadele etme kararlılığının altı çizilmiştir. Belediye Başkanları Çalıştayı’nda, siyasi iktidarın seçilmiş belediye başkanlarımıza yönelik partizan, ayrımcı, baskıcı ve adaletsiz tutumu ele alınmıştır. Ülkemizde ucuz, etkin ve sürdürülebilir belediye hizmetlerini kalıcı hâle getirmenin tek yolunun iktidar değişimi olduğu vurgulanmıştır. Bu kapsamda önümüzdeki genel seçimin, belediyecilik adına da hayati olduğu ifade edilmiştir. Tüm belediye başkanlarımız sorumluluklarının farkındadır. Genel seçim sürecinde her belediye başkanımız, halka karşı sorumluluğunun gereğini yerine getirecektir.
Siyasi iktidar, belediyelerimizin hizmetlerini engellemek için her türlü yola başvurmaktadır. Belediyelerimizin yetki ve gelirleri ellerinden alınmaktadır. Belediyelere sağlanan devlet desteklerinde tarihte görülmemiş partizanlık söz konusudur. Belediyelerimizin hakkı olan kaynaklar sadece iktidar belediyelerine aktarılmaktadır.
Belediye başkanlarımız hakkında haksız ve hukuksuz soruşturmalar açılmaktadır. Uyduruk ve zorlama algı operasyonlarıyla, FETÖ taktikleriyle belediye başkanlarımıza kumpaslar kurulmaktadır. Belediye başkanlarımız hiçbir delil olmadan görevden alınmaktadır, tüm suçlamalardan aklanmalarına rağmen görevlerine iade edilmemektedir. İktidar, sandıkta kazanamadığı belediyeleri masa başında gasp edip, millî iradeye darbe vurmaktadır. Belediyelerimizi düşman olarak gören ve bize oy veren vatandaşlarımızı cezalandıracak kadar gözü dönen bir otoriter yönetimle karşı karşıyayız. Biliyoruz ki, bu baskılar önümüzdeki süreçte daha da artacaktır. Ancak iktidarın çabaları, gitmekte olan bir iktidarın son çırpınışlarıdır. Tek bir belediye başkanımız dahi bu otoriter rejimin baskılarına asla ve asla boyun eğmeyecektir, geri adım atmayacaktır. Belediye başkanlarımız, bir belediyemize yapılan saldırının tüm belediyelerimize yapılmış olduğunun altını çizmiştir. İktidarın saldırılarına karşı önümüzdeki süreçte tüm demokratik ve hukuki haklarımızı kullanacağımız vurgulanmıştır. Bir belediyemize hukuksuzca saldıran iktidar, tüm belediye başkanlarımızın ortak mücadelesini görecektir.
CHP’li belediyeler 2019 yerel seçimlerinden bu yana tüm baskılara rağmen iktidarın veremediği hizmetleri vatandaşlarımıza ulaştırmıştır. Bu sayede vatandaşlarımız bir nebze de olsa rahat nefes almıştır. Pandemi sürecinde, ekonomik buhranda, doğal afetlerde 4 milyon 800 bin haneye sosyal yardım yapan belediyelerimiz, Türkiye’nin bir felaketten dönmesini sağlamıştır. Belediyelerimiz, kalan görev süreleri içinde de vatandaşı kandıran uçuk kaçık projeler için değil, toplumun en önemli sorunlarını çözmek için çalışmaya devam edecektir. Bu tarihî mücadelede en büyük desteğimiz halkımızdır. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki, halkımızın yanındayız, önümüze hangi engel çıkarsa çıksın, hiçbir güç bizi yolumuzdan çeviremeyecektir. Haksızlığa karşı Sivas Kongresi kadar dik, Sivas Kongresi kadar kararlı duracağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı için durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.