Kırşehir Express Gazetesi

Hükumet Konağı için Mecliste kimler imza verdi?

Hükumet Konağı için Mecliste kimler imza verdi?
04 Mart 2022 - 14:14

Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında Hükumet Konağı inşaatı gündeme getirildi.

Hükumet Konağı bildirgesini CHP’li ve İYİ Partili tüm meclis üyeleriyle birlikte MHP’li bir Belediye Meclis Üyesi imzaladı

Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun yönetiminde 3 Mart 2022 Perşembe günü 14:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi zemin katında bulunan Toplantı Salonunda yapıldı.

Belediye Meclisince gündemdeki konuları görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından Bir Önceki 03.02.2022 Tarihli Şubat Ayı Olağan Meclis Kararlarının Okunması, İstifa Eden ve Yeni Katılan Meclis Üyelerinin Meclisin Bilgisine Sunulması, Kadın Komisyonu Üye Seçimi, İmar Komisyonu Raporunun Görüşülmesi, İmar Komisyonuna Havale Edilecek Taleplerin Görüşülmesi, Kuşdilli Mahallesi 6497 Ada 1 Parsel Üzerindeki Binanın Teras Katında Bulunan Taşınmazın Kira İhalesi Yapılacağından Encümene Yetki Verilmesinin Görüşülmesi, Hissedarı Olduğumuz Kırşehir Termal Turizm ve San. A.Ş. Firmasının Şirket Sermayesi Artırılması İçin Yetki Verilmesinin Görüşülmesi, Asbest Borularının Değiştirilip Polietilen Borularla Yeni İçme Suyu Şebekesi Yapım İşi İçin İller Bankasından Kredi Çekmek Üzere Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Çam’a Yetki Verilmesinin Görüşülmesi, Belediyemizin Davalı Sıfatı ile Yer Aldığı Kırşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2021/579 Esas Sayılı Dosyadan Feragatı için Belediyemiz Avukatlarından Cenk Erbek’e Davadan Feragat Yetkisi Verilmesinin Görüşülmesi, Kadroların Görüşülmesini takiben Mersin İli Yenişehir İlçe Belediyesi İle Kardeş Şehir Olunması ve Protokol Yapılması Maksadıyla Belediye Başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu’na Yetki Verilmesinin Görüşülmesi ve Ardahan Belediyesi İle Kardeş Şehir Olunması ve Protokol Yapılması Maksadıyla Belediye Başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu’na Yetki Verilmesinin Görüşülmesi gerçekleştirilerek karara bağlandı.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde daha önceki Meclis Toplantısında gündem dışı gündeme getirilen “Hükumet Konağı” inşaatıyla ilgili tüm meclis üyelerinin sözlü olarak inşaatın Hükumet Konağı olmasının dillendirildiğini anımsatan Başkan Selahattin Ekicioğlu, görüşmenin video kaydının da bulunduğunu hatırlatarak, bu konuda Kırşehir kamuoyunun da haklı beklentisinin olduğunu dile getirdi.

CHP’li Belediye Meclis Üyemiz Alaattin Agah da tüm Kırşehir kamuoyunun mutabık olduğu “Hükumet Konağı” inşaatını gündeme getirerek söz aldı. Agah, hazırladıkları bildirgeyi okuyarak şunları ifade etti:

“Hükumet Konağı yapım işi protokolle değiştirilerek Öğrenci Yurdu olarak kullanılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmişti. Biz Kırşehir Belediye Meclis Üyeleri inşaatın tekrar Hükumet Konağı yapım işi olarak devam etmesi yönünde imzası olan mutabık kaldığımızı beyan eder, buna ilişkin işbu belgemizi kamuoyunun bilgisine sunulması için gereğinin yapılmasını arz ederiz.”

Bildirge okunduktan sonra Yazı İşleri önüne bırakılarak imzaya açıldı. Bildirgeyi CHP’li ve İYİ Partili tüm meclis üyeleriyle birlikte MHP’li Belediye Meclis Üyesi Vedat Soylu tarafından imzalandı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.