Kırşehir Express Gazetesi

Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen, Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik proje destekleri veren ve Engelli ve Eski Hükümlülerin kendi işlerinin sahibi olmasını sağlayacak proje başvuruları Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından alınmaya başlandı.

            Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan çağrıda, Proje kapsamında Engelli ve Eski Hükümlüler kendi işlerini kurmaları durumunda, Engellilere 65.000 TL’ye kadar, Eski Hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar kendi işyerlerini açmaları halinde destek verileceği belirtildi.

Proje kapsamında, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması, korumalı işyeri desteğine yönelik projeler ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek veriliyor.

Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen KAYA’nın yapmış olduğu açıklamada “Temel görevlerimizden bir tanesi Engelli ve Eski Hükümlülerin istihdam edilebilirliklerini artırıp, kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak. Daha fazla Engelli ve Eski Hükümlünün istihdamını sağlamamızı amaçlayan proje başvurularımız başlamıştır. Proje kapsamında: Engellilerin ve Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler ile Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler destekleniyor. Bunlardan en önemlisi ise Engelli ve Eski Hükümlülerin kendi işlerini kurup kendi işlerinin sahibi olmasını sağlayan projedir. Bu proje kapsamında Engellilere 65.000 TL’ye kadar, Eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar kendi işini kurma desteği Genel Müdürlüğümüz uygun gördüğü takdirde veriliyor. İl Müdürlüğümüze başvurdukları takdirde Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlarımıza sonuna kadar proje ile alakalı desteğimizi esirgemeyeceğimizi bilmelerini isterim.” dedi.

Engelli ve Eski Hükümlülerin kendi işini kurma proje başvuruları için son başvuru tarihi 17.07.2020’dir. Ayrıntılı bilgi almak için Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlarımız Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile irtibata geçebilirler.  

İŞKUR’DAN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE ÇAĞRI

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.