Kırşehir Express Gazetesi

İyi Parti’den 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı

İyi Parti’den 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı
28 Ağustos 2020 - 12:17

İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şunları ifade etti:

“Değerli Kırşehirliler,

Bu yıl 98. Yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletçe kenetlenerek bağımsızlığımızın tescillendiği tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından birisidir.

Hepimizin bildiği gibi, cephede değil, masada kaybettiğimiz Birinci Dünya Savaşı sonrasında İtilaf devletlerince, Mondros Ateşkes Antlaşması hükümlerine dayanarak ordumuz dağıtıldı, silahları elinden alındı,türlü bahanelerle yurdumuz işgale başlandı.Büyük ekonomik ve siyasal yaptırımlarla Türk milleti zor durumda bırakılmaya çalışıldı.

Ancak, tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu aziz milletimiz, önüne çıkan bütün olumsuz koşullara dayanmasını bildi. Azimle, inançla ve kararlılıkla Türk’ün bağımsızlık aşkını, vatan toprağının nasıl müdafaa edileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa bütün dünyaya gösterdi.

İnönü ve Sakarya Muharebeleriyle başlayan Türk’ün ateşle imtihanı Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zafere ulaştı. Bu çetin mücadele,dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti.

Şunu da önemle belirtmek isterim ki, Türk milleti, bu mücadelesiyle, emperyalizmin pençesinde inleyen bütün mazlum milletlere örnek oldu. Bu bakımdan, İstiklâl mücadelemiz Dünya tarihinde bir dönüm noktası olması bakımından da son derece önem arz eder.

Aziz Kırşehirliler,

30 Ağustos, Türkiye’nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canlarını verdiği, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir.

Bu zaferin kazanılmasında emeği olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının, Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.