Kırşehir Express Gazetesi

Kortulu Pekmez Festivali yapıldı

Kortulu Pekmez Festivali yapıldı
05 Ekim 2021 - 10:58

3 Ekim 2021 Pazar gün Kortulu Köyünde yapılan 1. Kortulu Pekmez Festivaline Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte Kırşehir Vali Yardımcısı Ercan Ateş, Sarıyahşi Belediye başkanı Fatih Ünsal, İl Kültür ve Turizm Yardımcısı Eyüp Temur, Kırşehir Belediye başkan yardımcıları, Osman Uçar, Nuri Araz, Hamza Çam ve Tuncay Polat ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Beklenilenin de üzerinde bir katılımla gerçekleştirilen 1. Kortulu Pekmez Festivali’nde Ozan Ekrem Çelebi ile birlikte KIYŞAD üyeleri de sahne alarak şiirlerini ve türkülerini seslendirdiler.

  1. Kortulu Pekmez Festivali’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“1.Kortulu Pekmez Festivali için burada bulunan tüm hemşehrilerime öncelikle hoşgeldiniz diyor ve saygılarımı sunuyorum.

Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan bu programda tüm emeği geçenleri kutluyorum. Bildiğiniz üzere Şirin Kırşehir’imiz üzüm, ceviz, mercimek, nohut ve fasulye gibi tarımsal ürünlerde ülkemizde aranan bir marka il olmuştur.

Yapılan üzüm hasadıyla birlikte bu yıl ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz 1. Kortulu Pekmez Festivali ile Kortulu Pekmezi’nin marka değeri artacak ve gerek il içinde gerekse de ülke genelinde aranan bir ürün olacağından hiç kuşkunuz olasın. Yeter ki kendimize ve üzerinde emek harcadığımız toprağımıza güvenelim ve onu işlemesini bilelim.

Eski Başbakanlarımızdan merhum Bülent Ecevit’in de dediği gibi “Toprak işleyenin, su kullananın” sözünden hareketle Festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm hemşehrilerimi kutluyor bundan sonraki Festivallerde buluşmak üzere hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.