Kırşehir Express Gazetesi

VALİ İBRAHİM AKIN’DAN 97. YIL MESAJI

VALİ İBRAHİM AKIN’DAN 97. YIL MESAJI
27 Ekim 2020 - 11:27

Vali İbrahim Akın, Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümünü mesajında şunları ifade etti:

Milletimizin büyük bedeller ödeyerek kurduğu Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gururu bizlere yaşatan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum.

Milletimizin vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için tek yürek olduğu Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin zor şartlarda dahi esaret altına alınamayacağının en güzel ispatıdır. Tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamayı kabul etmeyen ecdadımız İstiklal Mücadelesinde de birlik ve beraberliğiyle düşmanı yenmeyi başarmış, zaferin ardından 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

Cumhuriyetin ilânı ile milletimiz, hukukun üstünlüğüne, temel hak ve hürriyetlere, demokratik değerlere dayanan, halkın kendi kendini yönettiği yeni bir idare şekline kavuşmuştur. Cumhuriyetin getirdiği kazanımlar sayesinde devletimiz çağdaş uygarlık yolunda önemli mesafeler kaydetmiş ve ülkemiz dünyanın güçlü ve saygın ülkeleri arasındaki yerine almıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan günümüze kadar geçen süre içinde tam bağımsızlık hedefine uygun olarak her alanda önemli atılımlar yapmıştır. Bu süreçte ülkemiz, zaman zaman zor dönemlerden geçse de milletimiz birlik ve beraberliği ile bu sorunların üstesinden gelmeyi başarmıştır.

Unutmayalım ki birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe devletimizi bölmek ve milletimizin arasına nifak sokmak isteyen güçlerin hain emelleri boşa çıkacak Türkiye Cumhuriyeti hedefleri doğrultusunda büyümeye devam edecektir.

Her zaman kahramanlıklarıyla övündüğümüz ecdadımızın bizlere bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyetimizin yükselmesini sağlamak ve layık olduğu şekilde geleceğe taşımak bizim en ulvi görevimizdir.  Bu bilinçle hiçbir zaman yaptıklarımızı kâfi görmemeli, daha büyük işler başarmanın azim ve kararlılığı içerisinde olmalıyız.

Bu konuda en büyük görev Büyük Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği genç nesillere düşmektedir. Tarihinden ders alan, milli ve manevi değerlerle yetişen gençlerimizin inancı ve çalışkanlığıyla ülkemizi daha müreffeh yarınlara taşıyacağına inancımız sonsuzdur.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha saygıyla anıyor, milletimizin ve Kırşehirli hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.