Kırşehir Express Gazetesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

ÖZÇİFÇİ: AYLARDAN ŞUBAT, İLAÇ YİNE YOK!

ÖZÇİFÇİ: AYLARDAN ŞUBAT, İLAÇ YİNE YOK!
04 Şubat 2021 - 11:50
  1. Bölge Aksray-Kırşehir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Fatih Özçifçi ilaçların tedarik sürecindeki sıkıntıyı dile getirerek şu açıklamada bulundu:

Bu yılda geçen yıl gibi oldu.

Son yedi yıldır hep aynı senaryoyu izliyoruz. Maalesef ki bu senaryoda mağdur olan öncelikle vatandaşlarımız sonrada biz eczacılar oluyor.

Mağdur ediliyoruz.

Yine ilaçlar peyderpey tedarik kaynaklarımızda YOK’a girdi. Ne hikmetse, yılın son aylarından itibaren YOK’lar başlıyor. Ta ki bir sonraki yılın şubat ayında ilaç fiyatlarına yapılan kur güncellemesiyle ya da bir başka ifade ile ilaçlardaki fiyat artışıyla YOK’lar VAR’a dönüyor.

Ne hikmettir?

Aslında olay alenen ortada… Ülkemizde ilaç fiyatlarında yapılacak değişim yönetmelik gereği Euro kuruna göre belirleniyor.
Her yeni yılın başında bir önceki yılın Euro değerindeki artışa göre belirlenen ve sadece ilaç fiyatlarına gelecek zam oranına esas olacak  bir Euro kuru saptanıyor ve ilaç fiyatları bu değere göre güncelleniyor.

İşte sorun da burada başlıyor. Aylar öncesinden uygulama tarihi belli ve oranı tahmin edilebilen bir zam işlemi var. Dolayısı ile de sektörün tamamı bu süreci yakından takip ediyor…

Mağdur ediliyoruz. Demiştik. Evet, mağdur ediliyoruz.

Her gün yüzlerce vatandaşa ilaçların bulunamadığını ve nedenlerini anlatmak durumunda kalmamız bir yana vatandaşın ilacını eksikli karşılamanın ve işimizi özveriyle yapamamanın rahatsızlığını, yorgunluğunu hissediyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.