Kırşehir Express Gazetesi

100. Yıl Kutlaması Çok Güzel Oldu

100. Yıl Kutlaması Çok Güzel Oldu
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
06 Kasım 2023 - 9:58

Hakikaten Türk halkı kendine yakışanı yaptı. Anıtkabir ziyaretçi sayısında rekoru kırdı. İl il yaratıcı kutlamalara şahit olduk. Hani bir klişe vardır. İşte, “Milli Bayramımız coşkuyla kutlandı.” şeklinde. Ama bu sefer klişeden çok uzak bir şekilde, Cumhuriyetimizin 100. Yılı coşkuyla kutlandı. Hele gençlerimiz, Cumhuriyeti özümsemiş gençlerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabını özümsemiş gençlerimiz adeta göğsümüzü kabarttılar. Geleceğimiz emin ellerde…
Kırşehir özelinde de coşku zirvedeydi. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Sağ olun. Emeğinize sağlık. Güzel oldu. Daha güzel olabilir miydi? Elbette olabilirdi. Ama olsun. İyi oldu iyi…
Ne dediler;
“Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletinin büyük bir vatanseverlik ve kahramanlıkla kazandığı istiklal mücadelesi sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümüne ulaşmanın gurur ve coşkusu içerisindeyiz.
Aziz milletimizin fedakâr evlatlarının en çetin şartlar altında verdiği destansı mücadele sonucunda bize bıraktıkları bu eşsiz armağan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi ile birlikte ilelebet var olacaktır.
Cumhuriyet; muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma kararlığımızın, istikbale olan inancımızın, çocuklarımız adına aydınlık umutlarımızın adı olmaya devam edecektir.
Türkiye bugün her zamankinden daha güçlü, daha kudretlidir. Cumhuriyetin getirdiği kazanımlarla birlikte çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerleyen devletimiz, tam bağımsızlık hedefine uygun olarak ulaşımdan sağlığa, sanayiden kültüre, eğitimden bilim ve teknolojiye kadar her alanda büyük gelişmeler kaydetmiş, dünyanın en güçlü ve saygın ülkeleri arasındaki yerini almıştır.
İnanıyorum ki köklerinden beslenen, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesillerin azmi ve çalışkanlığı sayesinde ülkemiz her alanda her geçen gün daha da güçlenmeye, gelişmeye ve kalkınmaya devam edecektir.
Bu vesile ile, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve saygı ile yad ediyorum.
Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlu Olsun.” Dediler.
Kırşehir Valisi
***

“Demokrasimizin, özgürlüğümüzün, laikliğin, bir arada yaşama kültürümüzün güvencesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılı kutlu olsun.
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk’ü ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet!” dediler.
Kırşehir Milletvekili
***
“Bu toprak, bu deniz, bu bayrak bizim. Tarihe sığmayan destanlar bizim. Türklüğün yazgısı yazılıyor koynunda. Kalplere kazınmış bu vatan bizim… Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz.” Dediler.
Kırşehir Milletvekili
***
“Emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinde, Mavi Gözlü Dev Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. 100. Yıl kutlamalarını gerçekleştirmek bizlere nasip oldu ve Atamızdan aldığımız emaneti gelecek kuşaklarımıza teslim edeceğiz… Cumhuriyet bayramınızı kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet.” Dediler.
Kırşehir Belediye Başkanı

Güzel demişler… Fakat şunu da belirtmek isterim ki Kırşehir Şehri-i Emin’ninin “100. Yıl kutlamalarını gerçekleştirmek bizlere nasip oldu ve Atamızdan aldığımız emaneti gelecek kuşaklarımıza teslim edeceğiz…” söylemini çok beğendim.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.